Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέτσας: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα γίνουν παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου

Πέτσας: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα γίνουν παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου

Ούτε στρατιωτικές, ούτε μαθητικές παρελάσεις η φετινή 28η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του briefing ο Στέλιος Πέτσας. Δεν εξετάζεται προς το παρόν η καθολική χρήση μάσκας.

Την απόφαση του πρωθυπουργού να μη γίνουν ούτε και την 28η Οκτωβρίου παρελάσεις, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Δεν θα γίνουν, με απόφαση Μητσοτάκη όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ούτε οι μαθητικές ούτε και οι στρατιωτικές παρελάσεις. 

Οι παρελάσεις, υπενθυμίζεται, ότι είχαν ακυρωθεί και την 25η Μαρτίου, όταν άλλωστε η χώρα ήταν σε lockdown. Αποφασίστηκε, όμως, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, να ακυρωθούν κι εκείνες για την 28η Οκτωβρίου. 

Click4more Κρούσματα σε νοσοκομεία: Συναγερμός στο νοσοκομείο Λάρισας αλλά και στο ΕΚΑΒ

Κατά τον Στέλιο Πέτσα, η κατάσταση με τα κρούσματα εμφανίζει εικόνα σταθεροποίησης και όχι επιθετικής αύξησης. “Περιμένουμε τεστ με κινητές μονάδες”, είπε, σημειώνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο νέων μέτρων ειδικά στην Αττική ότι οποιαδήποτε αποτίμηση αφορά μέτρα που πάρθηκαν πριν από 15 μέρες.

“Σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Έχουν προτείνει ειδικά μέτρα αλλά αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται τέτοιο μέτρο”, είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας.

Πέτσας: εγρήγορση και όχι εφησυχασμός

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως το δεύτερο κρούσμα έρχεται “καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων”. Αυτός ήταν κι ο λόγος, κατά τον Στέλιο Πέτσα, που “το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του”.

Η Ελλάδα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά.

Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο  τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές”, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις