Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέτσας: Παρατείνονται τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Πέτσας: Παρατείνονται τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι θα υπάρξει σίγουρα παράταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊο αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης φόρων και εισφορών.

Μιλώντας στο open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν χρειαστεί, εξηγώντας ότι αυτό που προέχει είναι να αποτινάξουμε τη χαλάρωση.

Click4More: “7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αν το καταφέρουμε δεν θα χρειαστούν αλλά μέτρα», είπε, τονίζοντας ότι δεν είμαστε σε καταστάσεις Μαρτίου, καθώς τώρα ο μέσος όρος των κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών σε ΜΕΘ και των διασωληνωμένων, είναι αρκετά χαμηλότερος.

«Έχουμε χτυπήσει καμπάνα κινδύνου εδώ και πολλές εβδομάδες. Τα δεδομένα δείχνουν αύξηση κρουσμάτων και για αυτό παίρνουμε τα μέτρα. Τα αυξημένα κρούσματα δεν έχουν μεταφραστεί μέχρι στιγμής σε αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας. Θέλουμε να τα φέρουμε σε καθοδική τροχιά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν το σύστημα ενδεχομένως πιεστεί, όχι μόνο από τον κορονοϊο αλλά και από άλλες ασθένειες αργότερα το Φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι στις αρχές Αυγούστου η αύξηση των κρουσμάτων ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν.

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις