Δευτέρα, 26 Φεβ.
12oC Αθήνα

Πηγές υπουργείου Τουρισμού για Ryanair: Έχουμε πλάνο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Πηγές υπουργείου Τουρισμού για Ryanair: Έχουμε πλάνο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Τις δηλώσεις του CEO της Ryanair για κλείσιμο της βάσης τους στην Αθήνα από τα τέλη Οκτωβρίου για την χειμερινή περίοδο σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού. Ο Έντυ Γουίλσον, με βάση τα όσα είπε φαίνεται να πιέζει εμμέσως πλην σαφώς για να αποκτήσει η εταιρεία του προνομιακή θέση στα ελληνικά αεροδρόμια. 

Δήλωσε στο capital.gr: «Σε μια εποχή που άλλες κυβερνήσεις και αεροδρόμια μειώνουν τις χρεώσεις και εισάγουν προγράμματα ανάκαμψης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει υψηλές χρεώσεις, καθιστώντας τα ελληνικά τέλη πρόσβασης μη ανταγωνιστικά».

«Είμαστε απογοητευμένοι που ανακοινώνουμε το κλείσιμο της βάσης μας στην Αθήνα στα τέλη του Οκτώβρη του ’22 για τη χειμερινή περίοδο, αλλά η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε ανεξήγητα να ανταποκριθεί στα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Ryanair», πρόσθεσε.

Τι λέει το υπουργείο Τουρισμού

Πηγές του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνουν ότι βρίσκεται σε επεξεργασία συγκεκριμένο πλάνο το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Το σχέδιο αυτό, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρίες και tour operators που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και μετά τον Οκτώβριο. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει σειρά στοχευμένων επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη διεύρυνση της συνεργασίας με διεθνείς παράγοντες του τουριστικού κλάδου. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί από την πρώτη στιγμή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για προτάσεις και πρωτοβουλίες με αμιγώς αναπτυξιακό πρόσημο που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά από τις εξαιρετικές επιδόσεις της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις