Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιο απλή η διαπίστευση των ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Εξωτερικών και Οικονομικών, αλλάζει το νομοθετικό καθεστώς – για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια – που διέπει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία διαπίστευσης των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονών media, εξαλείφει αναχρονιστικές διατάξεις και αποσκοπεί στη διευκόλυνση του έργου των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Επίσης, λαμβάνονται υπ ‘όψιν οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, με ειδική πρόβλεψη για ψηφιακά μέσα και ιστοσελίδες, ενώ βελτιώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης, έπειτα από διαβούλευση με την αρμόδια διεύθυνση της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 444 Β’ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και θα εφαρμοστεί άμεσα για τις διαπιστεύσεις του τρέχοντος έτους. Για πληροφορίες οι ανταποκριτές ξένου Τύπου μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο της ΓΓΕΕ ή στο email: foreign.correspondents@minpress.gr.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε