Ελλάδα

Πήραν «φωτιά» τα self test πριν την αυριανή επιστροφή στα θρανία – Πόσα βγήκαν θετικά

Ακόμα μία εβδομάδα ξεκινάει αύριο και οι μαθητές, κάνουν τα self test τους για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο έγγραφο στην τσάντα τους, που θα τους ανοίξει τη σχολική πόρτα.

Συνολικά 1,7 εκατομμύριο είναι ο αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία, που κάνουν υποχρεωτικά το self test για να μπορέσουν να μπουν στο σχολείο. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, είχαν γίνει και δηλωθεί στην πλατφόρμα 196.984 self test και από αυτά, 394 βγήκαν θετικά.

Θυμίζουμε ότι τα self test που αποδείχθηκαν ένα δυνατό «όπλο» στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, μέχρι τώρα ήταν 2 την εβδομάδα. Από την εβδομάδα που ξεκινάει, θα γίνεται ένα self test από τους μαθητές και τους καθηγητές πλέον…

 

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, που παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Μία από αυτές είναι ο Πειραιάς, που την Κυριακή, είχε περισσότερα κρούσματα και από τη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, από τα 1.262 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16/5, σχεδόν τα μισά (615) ήταν πάλι στην Αττική.

Από αυτά, στον Πειραιά ήταν 109 νέα κρούσματα! Ενώ στη Θεσσαλονίκη ήταν 84. Μεγάλο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει και η Αιτωλοακαρνανία με 67 νέες μολύνσεις. 

Δείτε εδώ αναλυτικά, όλα τα σημεία της χώρας που καταγράφηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού, το Σάββατο 16/5.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νηπιαγωγός στου Ζωγράφου πήγε στο σχολείο με γύψο και πατερίτσα - «Αναγκάστηκα για να μη χάσω τη θέση μου»
«Ζητάω την αναρρωτική, ο γιατρός μου είχε πει ότι θα χρειαστούν τέσσερις μήνες προκειμένου να επανέλθω κανονικά, αποφάσισα να πάω νωρίτερα για να μην χάσω επιπλέον χρήματα» λέει η εκπαιδευτικός
Νηπιαγωγός
7
Συνελήφθη μεθυσμένος 30χρονος για παρενόχληση επιβατών εν ώρα πτήσης στην Θεσσαλονίκη - Έβρισε και τραυμάτισε αστυνομικούς
Σε πτήση από ευρωπαϊκή πόλη προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, ο 30χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ παρενοχλούσε τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους
Αεροδρόμιο Μακεδονία