Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Πήρε 20 ζελεδάκια κάνναβης και τον «έστειλαν» στο νοσοκομείο

Πήρε 20 ζελεδάκια κάνναβης και τον «έστειλαν» στο νοσοκομείο

Ένας 20χρονος έφτασε στα Επείγοντα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας αλλά γρήγορα οι γιατροί κατάλαβαν πως o ασθενής είχε καταναλώσει σχεδόν 20 ζελεδάκια κάνναβης.

Οι γιατροί που είχαν εφημερία αντιλήφθηκαν πως ο νεαρός άνδρας έκρυβε κάτι και ένας εξ’ αυτών μιλάει στο newsit.gr.

Εξηγεί, πώς έφτασαν στη διάγνωση για κατανάλωση υπερβολικής δόσης από ζελεδάκια κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα στα περίπτερα.

«Ο ασθενής στην αρχή μας ανέφερε κοιλιακό άλγος και πίστευε πως έχει γαστρεντερίτιδα. Έγιναν οι πρώτες απαραίτητες εξετάσεις. Πήραμε ιστορικό από τον ασθενή και μάθαμε για την υπερβολική δόση κανναβιδιόλης».

Σύμφωνα με Επιμελητή Α του Κέντρου Υγείας Δημήτρη Μανάρα κρίθηκε αναγκαία  η μεταφορά του ασθενούς  σε νοσοκομείο του Πειραιά. «Λόγω της υπερβολικής δόσης CBD που περιείχαν τα ζελεδάκια κάνναβης κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο όπως και έγινε άμεσα». 

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απο την Σαλαμίνα στο Τζάνειο στον Πειραιά για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα εν λόγω ζελεδάκια πωλούνται ελεύθερα στα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε εφήβους και νεαρούς. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ελεύθερη πώληση αυτών των προϊόντων χωρίς περιορισμούς και ασφάλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις