Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πιθανή η συμφωνία με την τρόικα ως τη Δευτέρα – Όλοι πλέον μιλούν για παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ανώτατος αξιωματούχος της Ε.Ε. μίλησε για συμφωνία αλλά και παράταση
– Το βασικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κενό που παρουσιάζεται
– Από τη διάρκεια της παράτασης θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα
– Μίνι υπουργικό αυτή την ώρα στο Μαξίμου
– Σύσκεψη Σαμαρά με Χαρδούβελη, Βρούτση και Σκρέκα

Μετά το e-mail ξεκίνησαν οι… ερμηνείες και οι διαρροές. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο κείμενο του reuters που επικαλούμενο δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο είναι πιθανή μια τεχνική παράταση του προγράμματος της Ελλάδας και σχεδόν απίθανη την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ήρθε άλλη διαρροή, αυτή τη φορά από ανώτερο κλιμάκιο και πάλι όμως από τις Βρυξέλλες.

Στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωζώνης ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την περάτωση της αξιολόγησης του προγράμματος ως την προσεχή Δευτέρα.

Βαβέλ στις Βρυξέλλες, όλοι όμως συμφωνούν ότι πάμε σε παράταση
 

Ωστόσο οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για παράταση – σε πρώτη φάση – του υφιστάμενου προγράμματος και – σε δεύτερη – τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής που θα οδηγήσει εκ νέου την Ελλαδα στις αγορές.

Αυτά ανέφερε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτατος παράγοντας της Ευρωζώνης σημειώνοντας πως στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Αθήνα το μείζον πρόβλημα ειναι το δημοσιονομικό.

Τώρα λοιπόν το ερώτημα είναι ποια διάρκεια θα έχει η παράταση του προγράμματος, θα είναι τυπικού χαρακτήρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. ή επί της ουσίας μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο;

Η διαρκεια της παράσεις θα φέρει πολιτικές εξελίξεις
 

Η διάρκεια της παράτασης θα δείξει τον δρόμο και σε ό,τι αφορά στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας καθώς θεωρείται απίθανο μια μεγάλη παράταση να εξασφαλίσει στον κυβερνητικό συνασπισμό τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίθετα μια τυπική παράταση για διαδικαστικούς λόγους αλλάζει τα δεδομένα καθώς η κυβέρνηση θα μπορέσει να παίξει το χαρτί της σταθερότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε