Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά και rapid test έναντι 100 και 200 ευρώ – Νέες καταγγελίες

Πιέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης κορονοϊού ή εμβολιασμού κατήγγειλε η Άννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Η ίδια μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε πως: «Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό».

Όπως εξήγησε «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ κορονοϊού και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής», με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά και τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας.

 Η κ. Άννα Μαστοράκου ανέφερε πως τα παραπάνω έχουν «καταγγελθεί από γιατρούς». Σημείωσε, μάλιστα, ότι μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Σημείωσε, δε, πως η πίεση είναι πολύ μεγάλη και ίσως κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει: «Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων».

 

Έσπευσε να σημειώσει πως: «Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα».

«Συγκρατημένη αισιοδοξία»

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου βρέθηκε στην ίδια εκπομπή και είπε πως: «Έχουμε την αριθμητική καταγραφή και από την άλλη έχουμε τη πιθανή αιτιολογία. Στην πρώτη περίπτωση διαπιστώνουμε μια σταθερότητα, τα θετικοποιημένα κρούσματα βλέπουμε ότι είναι σε σταθερό, διαχειρίσιμο στάδιο, και οι σκληρές δείκτες δεν τρομάζουν. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Αλλά ο Αύγουστος λόγω της πληθυσμιακής αλλοίωσης του πληθυσμού δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ο Σεπτέμβρης για τη Θεσσαλονίκη είναι μήνας έντονης κινητικότητας».

Σημείωσε πως τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης στα Πανεπιστήμια. Σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων φοιτητών, δεν υπάρχει ακριβή εικόνα, «θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στο 58-60%» και υπογράμμισε πως δεν είναι εφικτός ο ατομικός έλεγχος σε 55.000 φοιτητές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ 5
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας - Στα Μάλγαρα, ανοιχτά παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης
Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα
47