Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πλατεία Αττικής: Αιματηρή ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο – Στο νοσοκομείο άσχημα χτυπημένη η υπάλληλος

Πλατεία Αττικής: Αιματηρή ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο – Στο νοσοκομείο άσχημα χτυπημένη η υπάλληλος

Εικόνες που σοκάρουν και κόβουν την ανάσα από τη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στην Πλατεία Αττικής με θύμα την υπάλληλο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι δράστες της ληστείας στο ενεχυροδανειστήριο στην Πλατεία Αττικής ξυλοκόπησαν, μαχαίρωσαν και έριξαν αιμόφυρτη την άτυχη υπάλληλο στο πεζοδρόμιο, μπροστά στους αυτόπτες μάρτυρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν.

Οι εικόνες που εξασφάλισε το Live News από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, δείχνουν καρέ – καρέ τα όσα έγιναν, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Όταν μέσα σε δύο λεπτά, οι ληστές έφτασαν, μπήκαν στα ενδότερα και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα σε μια γυναίκα που ήταν μόνη, ανυπεράσπιστη και ανήμπορη να αντισταθεί.

Μία 23χρονη υπάλληλο που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς που την παρακολουθούν να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την υγεία τους. Από τις δύο μαχαιριές που δέχτηκε στα πλευρά, τρύπησε ένα κομμάτι στον πνεύμονα και χρειάζεται οξυγόνο για να αναπνεύσει.

Εκείνο το απόγευμα η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μόνη στο ενεχυροδανειστήριο, επί της οδού Λιοσίων. Είναι 18.26 καθώς η κάμερα ασφαλείας δείχνει δυο ώρες μπροστά, όταν οι δράστες, χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, φτάνουν στην είσοδο. Της χτυπούν και εκείνη σε αυτό το σημείο πατάει το κουμπί και τους ανοίγει.

Ο εφιάλτης της υπαλλήλου ξεκινά. Αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται για ληστεία και κλείνει το λάπτοπ. Σηκώνεται και αρχίζει να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι. Προσπαθεί να πιαστεί από μία καρέκλα αλλά είναι μόνη.  Και οι δύο τη σηκώνουν κι την σέρνουν στο γραφείο. Ο ένας μπροστά κ ο άλλος από πίσω, με τη γυναίκα να προσπαθεί ενστικτωδώς να αντιδράσει και σε αυτό το σημείο να μαχαιρώνεται.

Αιμόφυρτη και όμως οι ληστές συνεχίζουν να την τραβούν από τα ρούχα και από τα μαλλιά… Όλα αυτά τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα για την ίδια, οι δράστες κατάφεραν να βάλουν στις τσέπες τους κοσμήματα αξίας, με τη νεαρή υπάλληλο να τους εκλιπαρεί για τη ζωή της. Χάνει αίμα και στέκεται με δυσκολία.

Δύο λεπτά μετά την είσοδό τους, έξω από το κατάστημα κάποιοι σταματούν και κοιτούν μέσα που ακούγονται φωνές. Στις 18:28 οι ληστές ανοίγουν την πόρτα και πετούν την υπάλληλο στο πεζοδρόμιο. Είναι η στιγμή που η ίδια καταρρέει και οι δράστες τρέχουν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Στο ενεχυροδανειστήριο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η υπάλληλος σε αυτό το σημείο σηκώνεται από το πεζοδρόμιο και σε άθλια κατάσταση μπαίνει προς τα μέσα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, γύρω της, στο γραφείο που μαχαιρώθηκε δύο φορές, βρίσκονται ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες, που προσπαθούν να τη βοηθήσουν μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Οι κηλίδες αίματος στο πάτωμα αλλά και στα ρούχα της, συμπυκνώνουν ένα κομμάτι μόνο, του εφιάλτη που έζησε.

«Είχε γίνει και πάλι ληστεία»

«Πριν 15 μέρες περίπου είχε γίνει πάλι μία ληστεία εδώ, ήταν πάλι παρούσα η ίδια υπάλληλος. Τότε ευτυχώς πήραν μόνο ένα χρηματικό ποσό, ένας ήταν, έφυγε χωρίς να την πειράξει» δηλώνει συνάδερφος του θύματος.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που μιλάει στο Live News ενημερώνεται τηλεφωνικά για τα όσα έχουν συμβεί. Όλα αυτά που παραλίγο να στοιχίσουν τη ζωή της υπαλλήλου του.

«Μπήκανε μέσα, την χτυπήσανε, την μαχαιρώσανε και φύγανε. Δεν έχει σημασία το τι πήρανε, σημασία έχει ότι μαχαιρώσανε την κοπέλα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση…έκανε χειρουργείο, ήταν διασωληνωμένη, τώρα αρχίζουν σιγά σιγά και την αποσωληνώνουν».

Στις 18:26 τους βλέπουμε να φτάνουν στο ενεχυροδανειστήριο, ένα λεπτό μετά να την μαχαιρώνουν στο γραφείο της και στις 20:28 να βγαίνουν και να την ρίχνουν στο πεζοδρόμιο. Ύστερα τους βλέπουμε αμέσως μετά να τρέχουν σε στενό της περιοχής για να διαφύγουν. Το όχημα όμως που εδώ στρίβει και μπαίνει με ταχύτητα ήταν πολιτικό της αστυνομίας, που στο τέλος του δρόμου τους εγκλωβίζει.

«Από τη στιγμή που την χτυπήσανε και την χτυπήσανε πάρα πολύ και ήταν δύο άντρες και ήταν μία κοπέλα δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό, να κινδυνέψει η ζωή της» προσθέτει η συνάδερφος του θύματος.

Όπως διαπιστώθηκε, δράστες της αιματηρής ληστείας ήταν ένας 47χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος αλλοδαπός. Μέλη συμμορίας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπρατταν ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τρόμος στους εργαζόμενους στην περιοχή

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο ληστής που μαχαίρωσε την άτυχη υπάλληλο ήταν ο 40χρονος αλλοδαπός. Ο Έλληνας συνεργός του, ήταν εκείνος που της χτύπησε το κουδούνι, εκείνος που έψαξε στο γραφείο για χρήματα και κοσμήματα, εκείνος που στο τέλος άνοιξε την πόρτα και βγήκε πρώτος από το ενεχυροδανειστήριο.

Οι σκληρές εικόνες της επίθεσης έχουν σκορπίσει πανικό σε όσους ζουν και εργάζονται στην πλατεία Αττικής. Τονίζουν ότι η εγκληματικότητα οργιάζει και όπως λένε ορισμένοι στο Live News φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Η άτυχη υπάλληλος που νοσηλεύεται έχει συνεχώς στο πλευρό της, την οικογένειά της, φίλους αλλά και τη συνάδελφό της, που ξέρει ότι από καθαρή τύχη δεν βρίσκεται στη θέση της. Επειδή εκείνο το απόγευμα, έτυχε να μην έχει βάρδια στο κατάστημα.

«Πλέον η πόρτα είναι κλειστή, δεν ανοίγουμε εύκολα, έχουμε φοβηθεί, έχουμε τρομοκρατηθεί γιατί έχουμε φτάσει σε μία κοινωνία…που πλέον το να είσαι κλέφτης είναι επάγγελμα» δηλώνει χαρακτηριστικά η συνάδερφος του θύματος.

Η 23χρονη υπάλληλος που μαχαιρώθηκε συνεχίζει να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη. Με τη βοήθεια των γιατρών, δίνει μάχη για να ξεπεράσει το πρόβλημα και να καταφέρει και πάλι να σταθεί στα πόδια της δυνατή. Να αφήσει οριστικά πίσω την αιματηρή ληστεία που πιθανότατα θα στοιχειώνει για χρόνια σκέψεις και όνειρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις