Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πλατεία Βικτωρίας: Κατασκεύαζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα – Βίντεο από το παράνομο εργαστήριο

Πλατεία Βικτωρίας: Κατασκεύαζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα – Βίντεο από το παράνομο εργαστήριο

Συλλήψεις της αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας για πλαστογραφία διαβατηρίων και άλλων νομιμοποιητικών εγγράφων. Στην κατοχή της σπείρας που εξαρθρώθηκε βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πλαστών εγγράφων, καθώς και πλήρης τεχνικός εξοπλισμός.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. την Κυριακή, 26 Μαρτίου, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 33 και 51 ετών, αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο άνδρες κατασκεύαζε και πούλαγε σε άλλους αλλοδαπούς νομιμοποιητικά έγγραφα, είτε για την παραμονή τους στην Ελλάδα, είτε για να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (24.03.2023) εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 51χρονος στην πλατεία Βικτωρίας και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστό διαβατήριο και χρηματικό ποσό. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 33χρονος.

Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας συγκαταλέγονται:

* 3 υπολογιστές,

* 2 tablet,

* Πλήθος πλαστών, κλεμμένων ή δηλωμένων ως απωλεσθέντων εγγράφων, διαφόρων χωρών (διαβατήρια, άδειες διαμονής, κάρτες κ.α.),

* Εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων (εκτυπωτές, συσκευές πλαστικοποίησης, κόφτες φωτογραφιών κ.ά.),

* Εξώφυλλα διαβατηρίων διάφορων χωρών και μήτρες εγγράφων, 24 σφραγίδες Δημόσιων Αρχών και προσώπων.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις