Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Ξεκίνησαν και πάλι αλλά με… ΜΑΤ

Πλειστηριασμοί: Ξεκίνησαν και πάλι αλλά με… ΜΑΤ

Υπό την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με την κυβέρνηση να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στα κινήματα και τις συλλογικότητες που αντιδρούν και μέχρι τον Ιούλιο απέτρεψαν πολλές κατοικίες δανειοληπτών να βγουν στο “σφυρί”.

Στο Μέγαρο της οδού Λουκάρεως έδωσαν και σήμερα το παρών μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ με πρόθεση να ματαιώσουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα έξω από τη δικαστική αίθουσα προκειμένου να μην επιτρέψουν την είσοδο στις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά από διαπραγματεύσεις, οι διαδηλωτές επέτρεψαν την είσοδο στους αστυνομικούς, αφήνοντας από έξω τη διμοιρία των ΥΜΕΤ, την ώρα που εντός της αίθουσας διενεργήθηκε κανονικά εκούσιος πλειστηριασμός μεταξύ ιδιωτών.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα 33 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων μόνο δύο ολοκληρώθηκαν, ενώ οι διαδηλωτές δηλώνουν πως θα βρεθούν έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία ώστε να αποτρέψουν και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις