Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Στο “σφυρί” πρώτη κατοικία για δάνειο από ισπανική τράπεζα

Πλειστηριασμοί: Στο “σφυρί” πρώτη κατοικία για δάνειο από ισπανική τράπεζα

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου προκείμενου να αποτρέψουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού οικίας από ισπανικό fund που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα.

Ένα απο τα πρώτα θύματα του “κύματος” πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που χτυπά τους δανειολήπτες είναι η ιδιοκτήτρια σπιτιού το οποίο θα έβγαινε στον πλειστηριασμό το μεσημέρι απο το Ειρηνοδικείο Περιστερίου και αναβλήθηκε λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων απο τη διαδικασία.

Η κα Κατερίνα εξηγεί στο Newsit πως πριν απο μερικά χρόνια ειχε πάρει ενα δάνειο απο ισπανική τράπεζα η οποία συνεργαζόταν με την Εθνική και εξαιτίας της κρίσης δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δόσεις με αποτέλεσμα το σπίτι στο οποίο μένει η ίδια, οι γονείς της και ο αδελφός της να βγει στο “σφυρί”.

“Το δάνειο το είχα πάρει απο την UCI αλλα την δόση την πλήρωνα στην Εθνική. Εμένα ειναι ο δεύτερος πλειστηριασμός αυτός της πρώτης μου κατοικίας. Ο πρώτος ήταν 21 Σεπτεμβρίου απλά δεν το αγόρασε κάποιος. Έπεται και συνέχεια”, λέει με αγωνία η κ. Κατερίνα και εξηγεί πως παλαιότερα είχε υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη για τα “κόκκινα” δάνεια αλλα τέθηκε εκτός ρύθμισης καθώς, όπως ενημερώθηκε, το δάνειο της είχε χορηγηθεί με “δόλια μέσα”.

Παρόντα και στελέχη της ΛΑΕ, ανάμεσά τους οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Στάθης Λεουτσακος, Δέσποινα Σπανού και Βασίλης Πριμικήρης.

Ο πλειστηριασμός ωστόσο δεν διενεργήθηκε καθώς ο συμβολαιογράφος συμμετείχε στην αποχή του κλάδου του και δεν προσήλθε για τη διαδικασία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία:

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε