Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας: Απόφαση δικαστηρίου «έβαλε φρένο» σε κατάσχεση περιουσίας εγγυήτριας δανείου

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας: Απόφαση δικαστηρίου «έβαλε φρένο» σε κατάσχεση περιουσίας εγγυήτριας δανείου

Με μια απόφαση σταθμό ελληνικό δικαστήριο έβαλε τέλος στην προσπάθεια fund να κατασχέσει και να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία εγγυήτριας κόκκινου δανείου επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και της εταιρείας διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου δανείου (άνοιγμα) πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί. Έτσι ακυρώθηκε τόσο η κατάσχεση όσο και ο πλειστηριασμός της εγγυήτριας του δανείου.

Το εν λόγω θέμα αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου.

Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund προσπάθησε να κατασχέσει το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται η εταιρεία διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου δανείου (servicer) να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες.

 

Η Αριάδνη Νούκα μιλώντας στο Mega τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι δικηγόροι εκ μέρους των πελατών τους παρακαλούν» για να προβούν σε διακανονισμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις