Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Πληρώσαμε 15.000 ευρώ για να ξεφύγουμε από τον Ερντογάν”

“Πληρώσαμε 15.000 ευρώ για να ξεφύγουμε από τον Ερντογάν”

Στην Ελλάδα καταφεύγουν πολλοί πλούσιοι Τούρκοι που θέλουν να ξεφύγουν από την κυβέρνηση Ερντογάν. Σύμφωνα στοιχεία, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούν και να αποκτήσουν βίζα πέντε ετών.

Συγκεκριμένα, νόμος που ψηφίστηκε στην Ελλάδα προβλέπει πως πολίτες χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε, μπορούν να αποκτήσουν αυτή την βίζα εάν αγοράσουν ακίνητο από 250.000 ευρώ και πάνω.

Μπορεί λοιπόν στην αρχή να μην είχε μεγάλη απήχηση σε Τούρκους, μετά όμως το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και τις χιλιάδες διώξεις από τον Ερντογάν, πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν να φύγουν όπως όπως.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι “Ε”, η δημοσιογράφος από την Τουρκία Τούμπα Γκιουβέν δηλώνει πως πλέον η Τουρκία έχει δικτατορία.

“Μετά το πραξικόπημα δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, περίπου 200.000 άνθρωποι συνελήφθησαν αμέσως και άλλοι 200.000 απολύθηκαν αμέσως από τις δουλειές τους. Υπήρχε ένταλμα για εμένα και τον σύζυγό μου. Έπρεπε να φύγουμε, δεν ήμασταν ασφαλείς στην Τουρκία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μας κόστισε 15.000 ευρώ να φύγουμε από τον Ερντογάν”

“Αναγκαστήκαμε να έρθουμε σε επαφή με διακινητές, που δεν είναι και πολύ ευχάριστο, γιατί βασικά είναι εγκληματίες. Έχω δύο παιδιά. Μας κόστισε 15.000 ευρώ να έρθουμε στην Ελλάδα” σημειώνει η Τούμπα.

Όπως λέει, παρά την έχθρα, οι Έλληνες αγκάλιασαν αμέσως και την ίδια και την οικογένειά της. Ωστόσο ο σύζυγός της έπρεπε να φύγει στην Γερμανία, γιατί υπήρχε κίνδυνος να δολοφονηθεί.

Έκανε λόγο επίσης για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και βασανιστήρια στις φυλακές, όπου ήδη 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η Ελλάδα φαίνεται να είναι πρώτη επιλογή για τους Τούρκους, και επειδή βρίσκεται δίπλα τους, αλλά και επειδή εδώ η απόκτηση βίζα με αγορά ακινήτου έχει το χαμηλότερο κόστος.

Αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην Τουρκική κυβέρνηση, καθώς όπως είναι εύκολα κατανοητό οι πολίτες που φεύγουν είναι εύποροι οικονομικά, κάτι που συνεπάγεται διαρροή κεφαλαίων για την γείτονα χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις