Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλήθος κόσμου τιμά την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου [Pics]

Πλήθος κόσμου τιμά την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου [Pics]

Πολλές οικογένειες με παιδιά, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας προσέρχονται από το πρωί στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Η συγκίνηση είναι έντονη, τόσο από εκείνους που έζησαν τα γεγονότα από κοντά, όσο και από εκείνους που τα ανακαλούν από τη μνήμη τους. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στις δαγκάνες μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, η οποία είναι πάντοτε, στην ιστορία της χώρας μας, ξενοκίνητη. Δεν υπάρχει τελική νίκη στο λαϊκό κίνημα όπως και δεν υπάρχει και τελική ήττα στο λαϊκό κίνημα. Σήμερα 17 Νοέμβρη ξαναθυμόμαστε ότι κάθε νέα γενιά είναι καταδικασμένη να κάνει τον ίδιο αγώνα για τα ίδια ιδανικά, ξανά και ξανά…».
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του κόμματος, κατέθεσαν συμβολικά κόκκινα γαρύφαλλα στην πόρτα και τα κάγκελα του «Πολυτεχνείου το 1973».

Οι πόρτες του Πολυτεχνείου παρέμειναν ανοικτές έως τις 2 το μεσημέρι, όταν αναμένεται να ξεκινήσει η εκδήλωση τιμής και μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις