Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Με φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έξω από το υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρήθηκαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ το μεσημέρι της Τετάρτης (18-01-2017). Μάλιστα, άφησαν και ένα φέρετρο στο πεζοδρόμιο με σκοπό να περάσουν ένα μήνυμα για τα εργατικά ατυχήματα που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Την ίδια ώρα από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό. Επίσης ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εμπίπτουν σε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

Άλλα αιτήματα είναι η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, λήψη μέτρων για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων και τέλος νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζομένους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

 ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους.

 ΦΩΤΟ ΑΠΟ EUROKINISSI

Μετά τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε