Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν τρώμε σανό! Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν τρώμε σανό! Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Πανναττική στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν απλώσει ένα μεγάλο μαύρο πανό έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών σε μια συμβολική κίνηση για την υποχρηματοδότηση στα νοσοκομεία, με αφορμή τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Βουλή.
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μιλούν για δαπάνες και κονδύλια στον κλάδο της υγείας που είναι στα ίδια περίπου επίπεδα λιτότητας με την περυσινή περίοδο .

Για αυτό τον λόγο έχουν ρίξει σανό μπροστά από το μαύρο πανό σε μια συμβολική κίνηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, προκειμένου «οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μα καταδείξουν ότι δεν τρώνε σανό για να πιστέψουν ότι βγήκαν από τα μνημόνια». Επίσης έχουν κρεμάσει ζώνες πάνω από το μαύρο πανό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία καλούνται για μια ακόμη χρόνια να σφίξουν το ζωνάρι με βάση το νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:

• Να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας
• Αυξήσεις στους μισθούς μας
• Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγείας στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η αναλογία για κάθε 1 αποχώρηση, 1 πρόσληψη που παγιοποιεί τις τραγικές σημερινές ελλείψεις
• Ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις