Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ποιά σχολεία είναι κλειστά αύριο 08/01 – Συνεχής ενημέρωση

Ποιά σχολεία είναι κλειστά αύριο 08/01 – Συνεχής ενημέρωση

Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Συνεχής ενημέρωση για κλειστά σχολεία αύριο 08/01/2019.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, οδηγεί και σε κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη. Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 έμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στα Γρεβενά, ενώ εντός της ημέρας θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη, τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την απόφαση για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, θα κληθούν να λάβουν οι δημοτικές αρχές και οι εκάστοτε Περιφέρειες, σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 γτο απόγευμα, και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ήδη πάντως έχει ανακοινωθεί ότι σε περιοχές της χώρας, αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο.

Κλειστά σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι, Βοΐου, Γρεβενών, Δεσκάτης και Φλώρινας, που τα σχολικά τους συγκροτήματα θερμαίνονται με λέβητες πετρελαίου, στις 8 το πρωί οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -15 και -18 βαθμών Κελσίου. Έτσι, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα. Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχολεία κλειστά στην Καστοριά. Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστά τα σχολεία και στο Κιλκίς. Με απόφαση του δημάρχου θα είναι κλειστά τα σχολεία στο Κιλκίς, αύριο Τρίτη 08/01/2019. Η απόφαση αναφέρει ότι θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κιλκίς. Τα παιδιά δεν θα κάνουν μαθήματα, ωστόσο οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν εφόσον είναι ασφαλής η πρόσβαση και με απόφαση του διευθυντή κάθε μονάδας θα παρίσταται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών.

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Ηλιούπολης
2. Δήμος Γαλατσίου
3. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
4. Δήμος Βύρωνα
5. Δήμος Καισαριανής

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Κηφισιάς
2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού
3.Δήμος Βριλησσίων
4. Δήμος Αγίας Παρασκευής
5. Δήμος Ηρακλείου
6. Δήμος Νέας Ιωνίας
7. Δήμος Φιλοθέη – Ψυχικού
8. Δήμος Χαλανδρίου
9. Δήμος Αμαρουσίου
10. Δήμος Πεντέλης
11.Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Αλίμου
2. Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης

Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
Σύμφωνα με ενημέρωση από Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σ. Τζόκα σας ενημερώνουμε ότι:
1. Υπάρχει επάρκεια αλατιού στους Δήμους για την περίπτωση που χρειαστεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται.
2. Η προσοχή μας εστιάζεται στην προστασία των αστέγων και των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και γι’ αυτό το λόγο λειτουργούν οι θερμαινόμενοι χώροι που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και τους Δήμους.
3. Εφόσον χρειαστεί κάποιες σχολικές μονάδες να μη λειτουργήσουν ,οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης από τα αρμόδια Γραφεία των Δημάρχων. Αυτό θα γίνεται μετά από εκτίμηση των οικείων δημοτικών αρχών.

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Αχαρνών
2. Δήμος Λαυρεωτικής
3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
4.Δήμος Παιανίας
5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
6. Δήμος Ωρωπού
7. Δήμος Διονύσου
8. Δήμος Σαρωνικού
9. Δήμος Κρωπίας
10. Δήμος Παλλήνης
11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Μεγαρέων
2. Δήμος Ελευσίνας
3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
4. Δήμος Φυλής
5. Δήμος Ασπροπύργου

Π.Ε. Νήσων κλειστά σχολεία στους Δήμους:
1. Δήμος Σπετσών
2. Δήμος Σαλαμίνας

Που θα χιονίσει στην Αθήνα – Οι περιοχές που είναι πιθανό να κλείσουν τα σχολεία.

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Νομό Βοιωτίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας διαθέτει στόλο 60 περίπου μηχανημάτων διαφόρων τύπων και έχει επάρκεια αλατιού περίπου τους 800 τόνους. Μετά από ομόφωνη πρόταση των Δημάρχων η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας εκδίδει απόφαση τα σχολεία του Νομού Βοιωτίας να παραμείνουν κλειστά για αύριο Τρίτη 8-01-2019,τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά τα σχολεία στο Νομό Κοζάνης. Με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Αύριο Τρίτη 8/1/2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Δεσκάτης θα παραμείνουν κλειστά λόγω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών. Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στο δήμο Βοΐου, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών. Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Κλειστά σχολεία στη Λάρισα. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχολεία κλειστά στα Ιωάννινα. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων. Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή νωρίς το πρωί, από τους εκάστοτε Δήμους ή Περιφέρειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις