Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 10/01/2019, και αύριο, Παρασκευή και η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός. Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί. Ποιοι σταθμοί μετρό θα είναι κλειστοί, τι ισχύει για το Προαστιακό.

Η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ προβλέπεται στις 17.30 σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 10/01/2019), και συνεπώς τα μέτρα ασφαλείας και ποι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τουλάχιστον μία ώρα πριν από την άφιξή της. Η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ θα ακολουθήσει, όπως είναι φυσιολογικό, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, την Αττική Οδό. Προφανώς για λόγους ασφαλείας η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό από ποιό κόμβο (Κηφισίας ή Κατεχάκη) θα περάσει η αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα για να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι επόμενο να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στη Μεσογείων, όσο και στην Κηφισίας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα:

Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα, στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα, στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών. Επίσης στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρου: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Οι σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι, σήμερα Πέμπτη και αύριο, Παρασκκευή, σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Σήμερα Πέμπτη στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός EYAΓΓEΛIΣMOΣ, ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί KATEXAKH, MEΓAPO MOYΣIKHΣ και ΣYNTAΓMA.
Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Αλλαγές στα δρομολόγια Προαστιακού

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού πρόκειται να πραγματοποιηθούν τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

Την Πέμπτη στο διάστημα 17:15-17:45 η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί και η αμαξοστοιχία 2251 θα ξεκινά από το Κορωπί. Την Παρασκευή στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 θα τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 θα ξεκινούν από το Κορωπί. Η TΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό το συντομότερο δυνατόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις