Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιος είναι ο ιδανικός απορροφητήρας για το φοιτητικό σου σπίτι;

Ποιος είναι ο ιδανικός απορροφητήρας για το φοιτητικό σου σπίτι;

Ανοίγεις το ολόδικό σου «φοιτητόσπιτο» κι είναι προφανές ότι θα χρειαστείς κάποιες αναγκαίες οικιακές συσκευές, όπως ένας απορροφητήρας, που θα σε συντροφεύσουν για όλη τη διάρκεια της διαμονής σου στο σπίτι και -ιδανικά- για ακόμη περισσότερα χρόνια αργότερα. Εξάλλου, όσο εύκολα τοποθετείται εξίσου εύκολα αφαιρείται για να τον πάρεις μαζί σου όταν αφήσεις πίσω το σπίτι των φοιτητικών σου χρόνων.

Επομένως, τι θα ήταν καλό να έχεις κατά νου όταν αρχίσεις την αναζήτηση για απορροφητήρα; Σίγουρα, να έχει ισχυρό μοτέρ ώστε να καθαρίζει εύκολα και γρήγορα την… ομίχλη και τις οσμές του μαγειρέματος κι όχι μόνο. Ιδανικά θα ήταν καλό να μην είναι ιδιαίτερα θορυβώδης, για τους προφανείς λόγους – ποτέ δεν είναι ευχάριστη μια θορυβώδης συσκευή, πόσο μάλλον όταν σίγουρα θα έχεις την ανάγκη για ηρεμία όταν θέλεις να αφιερωθείς στο διάβασμά σου. Τέλος, ο σχεδιασμός είναι εξίσου σημαντικός με όλα τα υπόλοιπα τόσο από άποψης design αλλά και πρακτικότητας. Να πιάνει λίγο χώρο, να βολεύει κατά τη χρήση και γιατί όχι – να παρέχει επιπλέον λειτουργίες όπως τη διατήρηση μιας φρέσκιας ατμόσφαιρας για να κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη… συμβίωσή σας.

Bosch DFR067A50

Ένας βολικός, κομψός και διακριτικός απορροφητήρας με σχεδιασμό που σίγουρα έχεις συναντήσει, ο Bosch DFR067A50 είναι μια άριστη λύση για ένα φοιτητικό σπίτι. Είναι εντοιχιζόμενος με σχήμα τζακιού, ένας από τους πιο συνηθισμένους «κορμούς» για απορροφητήρες, που σημαίνει ότι πιθανότατα το σπίτι σου θα έχει ειδική θέση στην κουζίνα για τη φιλοξενία τέτοιου είδους απορροφητήρων. Κάτι πολύ θετικό που φέρνει στο «τραπέζι» είναι ο συρόμενος σχεδιασμός του, ο οποίος συνεπάγεται εύκολη απόκρυψη όταν δεν χρησιμοποιείται κι έτσι επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία μέσα στην κουζίνα σου.

Εξοπλισμένος με μοτέρ EcoSilence Drive, μπορεί να λειτουργεί κανονικότατα χωρίς να ξεσηκώνει το σπίτι, πρακτικά παράγοντας θόρυβο που καλύπτεται από την ένταση μιας απλής συνομιλίας. Έτσι, θα μπορείς να τον έχεις πάντοτε σε λειτουργία ακόμη κι αν βρίσκονται καλεσμένοι στο σπίτι, χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η συνεχής λειτουργία του. Επιπλέον, δεν κάνει «εκπτώσεις» στην απόδοση και μπορεί με άνεση να καλύψει τόσο μια μικρή ή μεσαία ξεχωριστή κουζίνα όσο και ένα ενιαίο δωμάτιο κουζίνα-σαλόνι, πάλι χάρη στον τρόπο που λειτουργεί το μοτέρ EcoSilence Drive έναντι των απλών, συμβατικών απορροφητήρων.

Κι αν για κάποια μυρωδιά είναι αρκετά επίμονη, με ένα πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου, η εντατική λειτουργία είναι βέβαιο πως θα βγει… νικήτρια έναντι της οσμής. Τέλος, το αποσπώμενο φίλτρο λίπους μπορεί να βγει και να ξανατοποθετηθεί με μεγάλη ευκολία, κάτι χρήσιμο μιας και καλό θα ήταν έστω μια φορά τον μήνα να πλένεται στο χέρι για να διασφαλίζεται η άριστη απόδοση του απορροφητήρα αλλά και για λόγους υγιεινής.

AEG DVE5671HG 

Σειρά έχει το καλαίσθητο δημιούργημα της AEG, ο AEG DVE5671HG. Παρότι τυπικά ακολουθεί το σχεδιαστικό πρότυπο του απορροφητήρα σε σχήμα τζακιού, η όψη του είναι το κάτι άλλο, μεταμορφώνοντας οποιαδήποτε κουζίνα και τραβώντας τα βλέμματα. Η κάθετη διάταξή του είναι βολική για πολλές μοντέρνες κουζίνες κι όχι μόνο, μιας και σε ένα πιο ανοιχτό κι ελεύθερο σπίτι είναι στα χέρια σου το πώς θα αξιοποιήσεις τον χώρο προς όφελός σου. Δεν είναι μόνο η όψη του, βέβαια, που θα μεταμορφώσει μια κουζίνα καθώς διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες ενώ τα καταφέρνει περίφημα σε όλα τα βασικά. Η λειτουργία Hob2Hood σου επιτρέπει να εστιάσεις στη μαγειρική και στις εστίες κάτω από τον απορροφητήρα, ενόσω εκείνος αυτόματα ρυθμίζει την ένταση του ανεμιστήρα αλλά και χειρίζεται τον φωτισμό.

Φυσικά, πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις μόνος σου όποιες ρυθμίσεις θελήσεις και μάλιστα μέσω των όμορφων πλήκτρων αφής που εντοπίζονται στην γυάλινη επιφάνειά του. Ο φωτισμός προέρχεται από λαμπτήρες LED οι οποίοι χαρακτηρίζονται τόσο από τη μακροζωία τους όσο κι από την ένταση και καθαρότητα του φωτός που παράγουν. Έτσι, είσαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου η απόδοση θα παραμείνει αμείωτη.

Εξίσου αποδοτικός είναι και στην κατανάλωση ενέργειας, με ενεργειακή κλάση Α που υπόσχεται πως παρότι ισχυρός, ποτέ δεν θα μετατραπεί σε ενεργοβόρα συσκευή. Οπότε το ισχυρό μοτέρ του μπορεί να σε εξυπηρετεί για πολλές ώρες μέσα στη μέρα, όχι μόνο όταν μαγειρεύεις αλλά ακόμη κι όταν θέλεις να ξεμυρίσει το σπίτι. Όταν συνυπάρχουν οσμές και ο AEG DVE5671HG στον ίδιο χώρο, τότε ο ένας από τους δύο αποχωρεί και σίγουρα όχι ο AEG, μιας και διαθέτει 3+1 ταχύτητες λειτουργίας και εγγυάται έτσι υψηλές επιδόσεις ακόμη και στα δύσκολα. Για πιο απλή και καθημερινή χρήση, η λειτουργία Breeze είναι ιδανική και θα εξαλείψει ήπιες μυρωδιές από τον χώρο παράγοντας ανεπαίσθητο θόρυβο ενώ για τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, η εντατική λειτουργία αναλαμβάνει δράση και πάλι κρατώντας τον θόρυβο σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα του είδους συσκευής.

Siemens iQ700 LC91BUV50 

Ένας απορροφητήρας που θα σε συντροφεύσει σίγουρα και μετά το τέλος της φοιτητικής σου ζωής, διότι σίγουρα θα λειτουργεί ακόμη σε υψηλά επίπεδα κι εσύ θα αρνείσαι να τον αποχωριστείς. Είναι φυσιολογικό να συμβούν και τα δύο, καθώς ο Siemens iQ700 LC91BUV50 δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για αξιοπιστία, επιδόσεις και μακροζωία. Το μοτέρ iQdrive που βρίσκεται στο εσωτερικό του λιτού και εντυπωσιακού σώματος τής συσκευής εγγυάται πως οι μυρωδιές και οι καπνοί θα αποτελέσουν παρελθόν για την κουζίνα παρέα με τον θόρυβο της λειτουργίας. Ο μοναδικός θόρυβος που θα υπάρχει, λογικά θα είναι αυτός του φαγητού που ετοιμάζεις.

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα αφής, παρόλα αυτά, έχεις τον πλήρη έλεγχο της συσκευής ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για τον δυνατό και καθαρό φωτισμό με LED είτε για τις βασικές λειτουργίες του απορροφητήρα. Επιπλέον, είναι τόσο έξυπνος όσο τον χρειάζεσαι. Η εντατική λειτουργία δουλεύει δίχως περιορισμούς και χρησιμεύει στις πιο δύσκολες καταστάσεις – όπως μαρτυρά και το όνομα. Όμως, ο iQ700 αυτόματα επιστρέφει στην κανονική λειτουργία μετά από 6 λεπτά στην εντατική λειτουργία, οπότε δεν θα έχεις έγνοια τις ρυθμίσεις κι αντ’ αυτού θα μπορείς να αφιερώσεις αλλού τον χρόνο σου αλλά και τα χρήματά σου μιας και, με ενεργειακή κλάση Α+, είτε σε απλή είτε σε εντατική λειτουργία καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα συγκριτικά με τον όγκο δουλειάς που διαχειρίζεται.

Οι smart τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι εξίσου σημαντικές και προτείνεται η χρήση τους, ειδικά για έναν φοιτητή που πιθανώς χρειάζεται όση ευκολία μπορεί να του παρέχει οποιαδήποτε συσκευή. Στην προκειμένη, μέσω του Home Connect app ενημερώνεσαι για το πότε τα φίλτρα χρήζουν καθαρισμού, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείς να ελέγχεις την κατάσταση λειτουργίας του απορροφητήρα από οπουδήποτε βρίσκεσαι αλλά και να πραγματοποιήσεις διαγνωστικό έλεγχο στο ατυχές περιστατικό μιας βλάβης και έτσι να διευκολυνθεί η επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις