Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακές επιδείξεις στον Φλοίσβο με F-16 και Spitfire

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακές επιδείξεις στον Φλοίσβο με F-16 και Spitfire
Eurokinissi

Αεροπορικές επιδείξεις της Πολεμικής Αεροπορίας απόλαυσαν οι τυχεροί που βρέθηκαν στον Φλοίσβο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Προστάτη της, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Στην εκδήλωση που έγινε στον Φλοίσβο συμμετείχαν αεροσκάφη όλων των τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, των ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire, καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Η αεροπορική επίδειξη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Τις εντυπωσιακές πτήσεις στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Απολαύστε τα αεροσκάφη να σκίζουν τους αιθέρες: 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύσιος Χατζηδάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και νεοεκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Γαϊτάνης και ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Αλέξανδρος Πανταζής, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Ιωάννη Φωστηρόπουλου.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας και ηγεσίας Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Παρέστησαν επίσης ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αθανάσιος Ντόκος, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, επίτιμοι αρχηγοί, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και άλλοι.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Παρακολουθήσαμε σήμερα τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις από τις ομάδες “Ζεύς” και “Δαίδαλος” της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως και από χειριστές όλων των τύπων των αεροσκαφών της, στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου».

«Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι βέβαιοι για την αποτελεσματική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας και στον αέρα, βλέποντας ακόμη και ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων των Ιπταμένων μας» πρόσθεσε.

«Τους είμαστε ευγνώμονες, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ 

φωτογραφίες Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις