Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος Κραουνάκη – Μπακογιάννη για τα 800 ευρώ – Δείτε την απόφαση

Πόλεμος Κραουνάκη – Μπακογιάννη για τα 800 ευρώ – Δείτε την απόφαση

Ένα ένταλμα πληρωμής, μια διάψευση και πολλές αποδείξεις. Κάπως έτσι συνοψίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Αρχικά έγινε γνωστό από τον δήμο Αθηναίων ότι εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ, για τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά την διάρκεια της εν κινήσει συναυλίας, που πραγματοποίησε στην καρότσα ενός φορτηγού, στους δρόμους της Αθήνας.

Η πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων απαιτήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος με εξώδικη διαμαρτυρία του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητούσε εντός πέντε ημερών να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε το ποσό επιθυμούσε να το καταβάλει υπέρ των πασχόντων και αδυνατούντων δημιουργών καλλιτεχνών.

Click4More 800 «μπικικίνια» η αποζημίωση στον Κραουνάκη από τον Δήμο Αθηναίων – Ο ίδιος διαψεύδει

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας άμεσα στις απαιτήσεις του καλλιτέχνη, ο οποίος μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις του στα social media, είχε εκφράσει δημόσια την δυσαρέσκεια του «Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό ήταν μια επιθυμία της ίδιας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η κινούμενη μπάντα είχε ξεκινήσει από την Τεχνόπολη, με προορισμό τους πιο κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας. Ιδιαίτερη εντύπωση και ποικίλα σχόλια είχε αποσπάσει η στάση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκεί περίμενε την ερμηνεύτρια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όμως ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο facebook διέψευσε ότι πληρώθηκε τα χρήματα.

 

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr υπάρχει απόφαση για την πληρωμή του ποσού

Δείτε εδώ όλο το έγγραφο

Και στην συνέχεια η απόδειξη πληρωμής.

Δείτε την εδώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις