Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πόλεμος Ουκρανία: Προετοιμάζονται δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σέρρες και Προμαχώνα

Πόλεμος Ουκρανία: Προετοιμάζονται δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Σέρρες και Προμαχώνα

Επίσκεψη εργασίας για την προετοιμασία των δομών Φιλοξενίας Προσφύγων στην Π.Ε. Σερρών και τον Προμαχώνα -περιοχές στις οποίες αναμένεται να διαμείνουν πρόσφυγες από την Ουκρανία– πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Στις δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες και τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης. Πρόκειται για τις δομές στις οποίες θα μεταφερθούν για προσωρινή φιλοξενία πρόσφυγες προερχόμενοι από την εμπόλεμη Ουκρανία, οι οποίοι αιτούνται φιλοξενίας.

Ο κ. Ζαούτης επιτήρησε τις εγκαταστάσεις και συμμετείχε σε συσκέψεις για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των ανθρώπων αυτών, και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα Δημόσιας Υγείας εφόσον απαιτηθεί.

«Ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας το επιχειρησιακό πλάνο του Υπουργείου Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα προστασίας της Δημόσιας Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα», αναφέρεται από τον ΕΟΔΥ.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις