Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.032 Ουκρανοί έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 5 μέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.032 Ουκρανοί έφτασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 5 μέρες
Reuters

Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, καθώς κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας μακριά από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1.032 πολίτες από την Ουκρανία, ενώ οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι οι ροές θα είναι συνεχώς αυξανόμενες, γεγονός που επιβάλλει δράσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή και την τακτοποίηση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας, το πρωί της Δευτέρας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο υπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις