Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 763 πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά τη ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 763 πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά τη ρωσική εισβολή

Συνολικά 763 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα μας από την Ουκρανία εδώ και έξι μέρες, από την έναρξη δηλαδή του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία σε βάρος της Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πλειονότητα των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα από την Ουκρανία είναι γυναίκες και παιδιά. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος «οι πρόσφυγες κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι έφτασαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είτε οργανωμένα με λεωφορεία, είτε μεμονωμένα. Ειδικότερα, πέρασαν τρία λεωφορεία, ένα μικρό βαν και μεμονωμένοι πρόσφυγες με επιβατικής χρήσης ιδιωτικά αυτοκίνητα».

Από τα τρία λεωφορεία τα δυο είχαν τελικό προορισμό την Αθήνα, ενώ κάποιοι πρόσφυγες κινήθηκαν προς την Πιερία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να διαμείνουν σε συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών «όλοι κατευθύνονται σε συγκεκριμένους προορισμούς προκειμένου να φιλοξενηθούν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια».

Κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα γίνεται πλήρης καταγραφή όλων των προσωπικών στοιχείων και έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων που διαθέτουν. Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ακόμα ότι «από την μεριά των ελληνικών αρχών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, ώστε οι πρόσφυγες να μην υποστούν καμία περαιτέρω ταλαιπωρία και αναστάτωση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις