Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την παράδοση 1.026 Ουκρανών πεζοναυτών στην Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την παράδοση 1.026 Ουκρανών πεζοναυτών στην Μαριούπολη

Για παράδοση πάνω από 1.000 πεζοναυτών στις ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη κάνει λόγο η Μόσχα, καθώς οι επιχειρήσεις στην πόλη της Ουκρανίας συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 150 από τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ήταν τραυματίες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Από την πλευρά του ο Ολεξάντρ Μοτουζιανίκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε σήμερα ότι “δεν διαθέτει πληροφορίες” για το συμβάν.

«Παραδοθείτε, είναι ανώφελο να αντιστέκεστε»

Νωρίτερα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν στη Μαριούπολη παραδόθηκαν και κάλεσε όσους έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal να πράξουν το ίδιο, λέγοντας πως είναι ανώφελη η αντίστασή τους.

Ρεπορτάζ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, το οποίο μεταδόθηκε από το Rossiia 24, ανακοίνωσε την παράδοση περισσότερων από 1.000 Ουκρανών στρατιωτών.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να μεταφέρουν τραυματίες πάνω σε φορεία ή να ανακρίνονται όρθιοι.

Σε άλλες εικόνες φαίνονται -σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση -Ουκρανοί στρατιώτες που περπατούν σε έναν δρόμο με τα χέρια τους ψηλά. Ένας από αυτούς κρατά ένα ουκρανικό διαβατήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις