Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θύελλα αντιδράσεων για τη «συναυλία ειρήνης»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θύελλα αντιδράσεων για τη «συναυλία ειρήνης»

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι την άλλη Τρίτη (29.03.2022) στα Προπύλαια θα γίνει συναυλία ειρήνης, αίσθηση προκάλεσε η απουσία αναφοράς στην Ουκρανία που δέχεται την εισβολή ή η καταδίκη της Ρωσίας.

Γρήγορα το #συναυλία_ειρήνης έγινε trend με τις αντιδράσεις στα social media να είναι πολλές. Άλλες υπέρ της συναυλίας και άλλες ενάντια στην εκδήλωση γιατί οι διοργανωτές δεν παίρνουν σαφή θέση ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας που είδε μια άλλη χώρα να εισβάλει στα εδάφη της.

«Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» είναι το σύνθημα στην αφίσα για τη συναυλία ειρήνης στην οποία θα λάβουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί.

Θα συμμετέχουν: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Εκτός από τα χρώματα στην αφίσα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα κάνει αναφορά στην Ουκρανία, η χώρα που δέχεται εισβολή. Δεν υπάρχει αναφορά ούτε και στην επιτιθέμενη Ρωσία. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που σχολιάζουν αρνητικά οι χρήστες του twitter, που κατηγορούν διοργανωτές και καλλιτέχνες για ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που δέχεται την επίθεση και εκείνη που την κάνει.

«Είναι προσβολή για τα θύματα, για τους πρόσφυγες. Είναι απάνθρωπα υποκριτικό» τόνισε ένας χρήστης, ενώ άλλος γράφει πως θα ήταν αν στη Μικρασιατική Καταστροφή κάποιοι έδειχναν «αλληλεγγύη και στους Σμυρναίους και στον Κεμάλ» και ένας άλλος πως είναι «σαν να κάνεις “συναυλία αγάπης” για θύματα βιασμού». 

https://twitter.com/TheMaltus/status/1506424768454701058?s=20&t=nqL009SjkGGei5nhQxXt6A

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις