Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δώδεκα Έλληνες της Γάζας πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δώδεκα Έλληνες της Γάζας πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο
Reuters

Στην Αίγυπτο βρίσκονται ασφαλείς, πλέον, δώδεκα Έλληνες πολίτες που διέμεναν στη Γάζα. Προηγήθηκαν ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο και το γενικό προξενείο στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, πέρασαν με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, δύο λεωφορεία με 100 επιβάτες, με διπλή υπηηκοότητα, πέρασαν νωρίτερα τη μεθοριακή γραμμή της Ράφα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Al Jazeera την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας 400 πολίτες κυρίως ξένοι ή με διπλή υπηηκοότητα.

Νωρίτερα το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση «περίπου 7.000» αλλοδαπών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις