Ελλάδα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (09.10.2023) αφίχθησαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τις επιθέσεις της Χαμάς στη Γάζα. 

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ από το Σάββατο (07.10.2023), όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς. 

“Ήταν δραματικές στιγμές. Παρακολουθούσαμε από το ίντερνετ τις εξελίξεις. Στο αεροδρόμιο, σήμερα, φαίνονταν πιο ομαλά τα πράγματα”, ανέφερε ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν. 

“Καθώς πηγαίναμε για τα προσκυνήματα, μας ενημέρωσε ο αρχηγός του γκρουπ τι συμβαίνει και ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί”, είπε μία ηλικιωμένη γυναίκα. 

“Μέναμε στη Βηθλεέμ. Χθες πήγαμε στην Ιεριχώ γιατί θεωρήθηκε ότι εκεί είναι πιο ασφαλές. Πήραμε εντολή σήμερα το πρωί. Γυρίσαμε εκεί που μένανε και το μεσημέρι άρον άρον μας πήγαν στο αεροδρόμιο. Είδαμε οδοφράγματα και πολύ κόσμο στα stop που έχουν για να ελέγχουν οι Ισραηλινοί. Η κατάσταση είναι δύσκολη εκεί. Ακούσαμε χθες πυροβολισμούς… Όλοι ανησυχήσαμε. Βοήθησαν η πρεσβεία και ο αρχηγός μας για να γυρίσουμε πίσω”, περιέγραψε ένας άλλος Έλληνας.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Χαλάζι και μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο