Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

– Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο και σε τρίτο Τούρκο από τους 8 αξιωματικούς
– Είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016
– Αναμένονται οι αποφάσεις και για τους υπόλοιπους πέντε

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από του 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε πολιτικό άσυλο στον αξιωματικό Ουγκούρ Ουτσάν. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη. Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους 7 συναδέλφους του.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στην 2 προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του. Βέβαια, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ , και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα πλέον. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις