Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πολλαπλασιάστηκε η διαδικτυακή πορνογραφία στην καραντίνα – Πώς ψαρεύουν ανήλικους

Πολλαπλασιάστηκε η διαδικτυακή πορνογραφία στην καραντίνα – Πώς ψαρεύουν ανήλικους

Την περίοδο της καραντίνας εκμεταλλεύτηκαν τα κυκλώματα καθώς τα κρούσματα πορνογραφίας πολλαπλασιάστηκαν με τους ανήλικους που περνούσαν πολλές ώρες στο διαδίκτυο να είναι στόχος.

«Πολλαπλασιασμός της διαδικτυακής πορνογραφίας και εκμετάλλευση από την καραντίνα και την τηλεργασία. Προσοχή τα κυκλώματα «ψαρεύουν» ανήλικους από την αυξημένη παραμονή τους σε πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια και στο διαδικύκτο εξ’ αιτίας των κλειστών σχολείων».

Τις δύο αυτές πολύ σοβαρές καταγγελίες έκανε στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής ο εθνικός εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών Ηρακλής Μοσκόφ ενημερώνοντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας και της καραντίνας λόγω κορονοϊού σε σχέση με το trafficking

O κ. Ηρακλής Μοσκόφ χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η εμπορία ανθρώπων, για παράδειγμα με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση έχει προσαρμοστεί σε διάφορες μορφές διαδικτυακού trafficking. Σε αυτή τη διαπίστωση συντείνουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τον πολλαπλασιασμό της πορνογραφίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης του κορονοϊού, γεγονός που τροφοδοτεί τη ζήτηση για σεξουαλική εκμετάλλευση. Επίσης, λόγω της εργασίας από απόσταση αλλά και των κλειστών σχολείων, οι δράστες αναπτύσσουν νέους τρόπους στόχευσης των υποψήφιων θυμάτων τους στο διαδίκτυο. Όσον αφορά τους νέους, η προσέγγιση γίνεται μέσω των διαδικτυακών συζητήσεων ακόμα περισσότερο και μέσω ακόμα από πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια και άλλες μορφές επικοινωνίας μαζί τους».

Ο εθνικός συντονιστής, μάλιστα υπογράμμισε πως επιβαρύνονται δυσανάλογα οι ήδη ευάλωτες ομάδες (αυτές που έχουν ψυχολογικά τραύματα, σωματικές βλάβες, έλλειψη πόρων επιβίωσης και νομιμοποιητικών εγγράφων…) και αυξάνεται η πιθανότητα θυματοποίησής για εκμετάλλευση, καθώς η κρίση της πανδημίας είναι προφανές πως λειτουργεί προς όφελος των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης εφόσον έχει δυσχεράνει την ήδη επιβαρυμένη θέση τους η κρίση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις