Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και άλλες 5 περιφέρειες την Παρασκευή 15 Αυγούστου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά προβλέπεται και για την Παρασκευή 15 Αυγούστου σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025, σε μεγάλο μέρος της χώρας (Αττική, Πελοπόνησσο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Από πλευράς της η Πυροσβεστική παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ στις παραπάνω περιοχές παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Φωτιά στον Ορχομενό: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – 13 εναέρια μέσα στη «μάχη»
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές και 17 οχήματα, ενώ από αέρος θα επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
Φωτιά στον Ορχομενό
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
Τεράστια φωτιά σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο - Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, μήνυμα του 112 «παραμείνετε στα σπίτια σας»
Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το Ηράκλειο ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί και ελικόπτερο - Εκτεταμένες φθορές σε μπαλκόνια και προσόψεις κατοικιών
EUROKINISSI
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
Το άγνωστο DNA και η 3η αυτοψία γύρω από τη διπλή δολοφονία μάνας και γιου στο Αίγιο
Τα πρώτα αποτελέσματα από εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν ότι στο μαχαίρι δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του 65χρονου, ενώ στο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 26χρονος υπάρχει DNA τρίτου ατόμου
Το σπίτι της δολοφονίας στον Λόγγο Αιγίου