Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολυτεχνείο 2019: Εκατοντάδες άνθρωποι στο μνημείο των πεσόντων [pics]

Πολυτεχνείο 2019: Εκατοντάδες άνθρωποι στο μνημείο των πεσόντων [pics]

Πολίτες κάθε ηλικίας συρρέουν από το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο των πεσόντων για τη Δημοκρατία.

Στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι, μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικης Αριστεράς, αλλά και γονείς με τα παιδιά τους τα οποία για πρώτη φορά επισκέπτονται τον ιερό χώρο, όπου τη 17η του Νοέμβρη 1973 έλαβε χώρα η μαζικότερη πράξη αντίστασης κατά της Χούντας.

Υπό το άκουσμα τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, του Γρηγόρη Μπιθικώτση, του Νίκου Ξυλούρη και άλλων, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, παιδιά μικρής ηλικίας πλησιάζουν το μνημείο και αφήνουν ζωγραφιές τις οποίες δημιούργησαν στη μνήμη των ηρώων του ’73.

Το Πολυτεχνείο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 9:00 σήμερα το βράδυ, ώστε οποίος θέλει να το επισκεφτεί και να αφήσει ένα γαρύφαλλο, ενώ αύριο Κυριακή, ημέρα της μεγάλης επετείου, θα παραμείνει ανοικτό από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:00. Στις 16:00 αύριο θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πολυτεχνείο

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 αύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις