Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Έκλεισαν οι πύλες – Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Πολυτεχνείο: Έκλεισαν οι πύλες – Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου. Μέσα στο ιστορικό κτήριο του ΕΜΠ, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

Θα ακολουθήσει το προσκλητήριο των νεκρών και έπειτα θα γίνει η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία φοιτητών θα παραλάβουν τη σημαία της εξέγερσης. Θα την ξεδιπλώσουν μπροστά στην είσοδο, όπου στις 17 Νοέμβρη 1973 εισέβαλε το τανκ.

Από την Πατησίων οι φοιτητές με τη σημαία πρόκειται να κατευθυνθούν προς την οδό Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου θα παραμείνουν μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, με τουλάχιστον 6.000 αστυνομικούς στους δρόμους, ελικόπτερο και αύρες.

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφήνοντας λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο και στη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις