Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: “Πρεμιέρα” της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ, άρση ασύλου και… μυρίζει μπαρούτι!

Πολυτεχνείο Εξάρχεια
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Η επέτειος για το Πολυτεχνείο πλησιάζει και οι Αρχές… βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου δίνει το ελεύθερο στις αστυνομικές δυνάμεις να “μπουκάρουν” (ότ)αν… αρχίσουν τα όργανα.
Ξεκάθαρες εντολές για “καμία ανοχή στην βία” και η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της.
Τα “ντου” σε καταλήψεις που ίσως φέρουν αντίποινα και όλος ο σχεδιασμός για την επέτειο που κάθε χρόνο στιγματίζεται από θλιβερά επεισόδια.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η εκκένωση της κατάληψης “Βανκούβερ Απαρτμάν” στην οδό Δεριγνί από τις Αστυνομικές δυνάμεις, με αποκορύφωμα την πορεία για το Πολυτεχνείο σε δυο εβδομάδες, όπου εκεί οι αστυνομικοί αναμένουν την κορύφωση των αντιδράσεων του Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, λόγω αυτών των δεδομένων, η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ που δεν θα λέγεται “Δ” αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πίσω και δίπλα από τα ΜΑΤ, με εντολές για επέμβαση σε δύσκολα αντιμετωπίσιμες καταστάσεις και όχι όπως στο παρελθόν, που είχε συνδέσει τ’ όνομα της με την αυθαίρετη βία που ασκούσαν επί δικαίων και αδίκων, οι υπηρετούντες σε αυτή.

Σαφής εντολή για Πολυτεχνείο και όχι μόνο

Παράλληλα οι εντολές που έχουν όσοι αστυνομικοί πάρουν μέρος στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι απλές: “…Καμιά ανοχή σε φαινόμενα βίας”.

Εκτός αυτού στο φετινό εορτασμό της επετείου για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973, υπάρχει ένα δεδομένο που σαφώς κανείς δεν θα πρέπει να αγνοήσει.

Η άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου και κυρίως το δεδομένο, πως πλέον οι αστυνομικές δυνάμεις δεν χρειάζεται να έλθουν σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές προκειμένου να εισβάλουν σε ένα κατειλημμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο τελούνται παράνομες πράξεις, όπως επιθέσεις εναντίων των Αστυνομικών.

Click4more: Βίντεο από την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ μετά την εκκένωση κατάληψης

Κατά συνέπεια και οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο εισβολής σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, εν προκειμένω στο Πολυτεχνείο, στην περίπτωση που σημειωθεί κατάληψη και παράλληλα επίθεσης από το εσωτερικό του στους Αστυνομικούς.

Βέβαια και στο φετινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ θα ακολουθήσουν την “συνταγή” των μέτρων των προηγουμένων ετών. Ένα από αυτά βέβαια είναι η φρούρηση των χώρων στο Πολυτεχνείο, αμέσως μόλις ξεκινήσει η πορεία με κατεύθυνση την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το Πολυτεχνείο που… τρομάζει

Όπως προαναφέραμε οι αστυνομικοί είναι προετοιμασμένοι για αντιδράσεις –και μάλιστα βίαιεςλόγω των καταλήψεων που έχουν εκκενωθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως αυτή του “Βανκούβερ Απαρτμάν” στην οδό Δεριγνί, που άλλωστε αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον Αντιεξουσιαστικό χώρο και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικές καταδρομικές επιθέσεις εναντίων αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια και κοντά στο Οικονομικό πανεπιστήμιο στην Πατησίων.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις