Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: «Απήγαγαν και έδεσαν σε δέντρο στη φοιτητική εστία τον 17χρονο γιο μας»

Πολυτεχνειούπολη: «Απήγαγαν και έδεσαν σε δέντρο στη φοιτητική εστία τον 17χρονο γιο μας»

Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ένας 17χρονος πριν τρία χρόνια στα χέρια της συμμορίας κακοποιών μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και τα όσα τρομακτικά ακολούθησαν στο σπίτι τους μίλησαν οι γονείς του παιδιού.

Η μητέρα του νεαρού περιγράφει όλα όσα έζησε το παιδί της πριν από τρία χρόνια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, καθώς ο 17χρονος τότε μαθητής απήχθη από συμμορία κακοποιών έξω από τη φοιτητική εστία και στη συνέχεια οι δράστες του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού και τον ανάγκασαν να τους πει που μένει.

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του 17χρονου στις 2 τα ξημερώματα, άνοιξαν με τα κλειδιά του και αφού μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν τους γονείς άρπαξαν ό,τι μπορούσαν.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ λέγοντας πως όλα έγιναν περίπου στις 11 το βράδυ, όταν το παιδί επέστρεφε στο σπίτι. Στην Ούλοφ Πάλμε έξω από τη φοιτητική εστία τον άρπαξαν, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και τον πέταξαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Εκεί τον έδεσαν σε ένα ένα δέντρο, του πήραν τα κλειδιά και πήγαν στον σπίτι της οικογένειας.

 

Η μητέρα αποκάλυψε πως τότε μαχαίρωσαν τον σύζυγό της δεκάδες φορές λέγοντας χαρακτηριστικά πως την επόμενη μέρα «ο ιατροδικαστής μέτρησε 80 μαχαιριές». Παρά τα τραύματά του ο πατέρας καταδίωξε τους δράστες, οι οποίοι μέσα στον πανικό τους εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ταυτοποίηση των δραστών ήρθε σχεδόν αμέσως.

Όπως είπε το άγριο σκηνικό έχει σημαδέψει και τα δύο παιδιά της για πάντα, καθώς μέσα στο σπίτι την μοιραία βραδιά βρισκόταν και ο τότε 15χρονος γιος της που οι δράστες απειλούσαν με ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Τι είπε ο πατέρας του παιδιού

Στο Mega μίλησε και ο πατέρας του παιδιού. Σύμφωνα με την περιγραφή του πατέρα, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

«Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και δυστυχώς και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται» είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος, δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού τους, εισέβαλλε μέσα και τους λήστεψε. «Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε» συμπλήρωσε.

 

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε πως οι δράστες έβαλαν τον γιο του στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου. «Είχε τη ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι που φορούσε και να το κρύψει στο πορτ – μπαγκάζ, προκειμένου εάν βρισκόταν ποτέ το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του» προσέθεσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος καταδίωξε έναν από τη συμμορία και φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

«Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, η αστυνομία είχε τα στοιχεία τους, το DNA τους, σημειωτέον πως το αυτοκίνητο δεν ήταν κλεμμένο» τόνισε ο ίδιος.

«Τα δικαστήρια δεν έχουν γίνει ακόμη, έχουν πάρει 3 αναβολές και τώρα είναι να γίνει στις 13/1 του 2023» είπε η μητέρα του θύματος.

Αποκάλυψε, πως ανάμεσα στους κακοποιούς ήταν και η σύζυγος του ενός, στην κατοχή της οποίας ήταν και το αυτοκίνητο.

«Το παιδί έμεινε στην ίδια τάξη»

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως τότε ο γιος τους ήταν ακόμη μαθητής σχολείου και έπρεπε να πηγαίνει στην αστυνομία να καταθέτει. «Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη» είπε.

«Ωστόσο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία η Ελλάδα είναι εναρμονισμένη, ένα παιδί – θύμα εγκληματικής ενέργειας δικαιούται εκπαίδευση κατ’ οίκον» προσέθεσε.

Αποκάλυψε επίσης, πως οι δράστες όσο είναι προφυλακισμένοι δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος, από το Ταμείο Αλληλεγγύης. «Οι δράστες δικαιούνται υπεράσπιση από το ελληνικό κράτος, ενώ τα θύματα δεν δικαιούνται υπεράσπιση από την Πολιτική Αγωγή» επισήμανε.

Έκτοτε, ο κ. Παπαδάτος και η οικογένειά του αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Σύλλογο «Νέμεσις» για τη στήριξη των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις