Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: «Το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές από φοιτητές και φύλακες

Πολυτεχνειούπολη: «Το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές από φοιτητές και φύλακες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η ανομία που επικρατούσε στην παλιά εστία της Πολυτεχνειούπολης όπου είχε μετατραπεί σε άντρο των συμμοριών, όπου αρκετά από τα μέλη του έμεναν ακόμα και με συγγενικά τους άτομα στα δωμάτια των κτιριακών εγκαταστάσεων, αποτυπώνεται από τις καταθέσεις φοιτητών αλλά και των ατόμων που ήταν επιφορτισμένα με την φύλαξή τους.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός από τους φύλακες των εστιών, ο οποίος μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών είχε γίνει αποδέκτης για πληθώρα περιστατικών κλοπών.

Εξιστορώντας στους αστυνομικούς τα όσα αντίκρισε και βίωσε, ενώ εκτελούσε την βάρδια του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, παραπέμπουν σε ταινία τρόμου. “Πριν περίπου μια εβδομάδα ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο γραφείο άκουσα 4-5 πυροβολισμούς από πάνω στα δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι”.

Click4More: Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο δείχνει την συμμορία να ληστεύει σούπερ μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο τον περασμένο Ιούλιο

Ένας άλλος φύλακας ανέφερε στους αστυνομικούς πολλά περιστατικά διαρρήξεων σε δωμάτια φοιτητών, αλλά και την αδυναμία των εργαζομένων να διατηρήσουν την τάξη. Αναφέρθηκε σε κατάληψη δωματίων, αλλά και σε αλισβερίσια εμπόρων ναρκωτικών. “Κάνουν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός των φοιτητικών εστιών” ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Σοκαριστικά όμως είναι και τα όσα περιέγραψαν στους αστυνομικούς φοιτητές οι οποίοι διέμεναν, είτε στους ίδιους ορόφους είτε σε διαφορετικούς από αυτούς. Ανέφεραν διαρρήξεις δωματίων αλλά και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και ρούχων, ενώ το μεγάλο πλιάτσικο έγινε κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

“Πολλοί κάτοικοι των φοιτητικών εστιών έγραψαν ότι όταν γύρισαν από διακοπές τα δωμάτια τα βρήκαν διαρρηγμένα και από μέσα έλειπαν πράγματα”.

Click4More: Από τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στη συμμορία του 30χρονου στην Πολυτεχνειούπολη

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ένορκη εξέταση ενός 24χρονου φοιτητή, ο οποίος διαμένει στις φοιτητικές εστίες. Ο ίδιος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις εστίες μίλησε για “γκέτο”. “Υπάρχει μια συμμορία ατόμων που διαπράττουν διάφορα αδικήματα”.

Ανέφερε άτομα τα οποία προκαλούν κλίμα τρομοκρατίας και μπουκάρουν στα δωμάτια των φοιτητών. “Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο… Παλιότερα ακούγαμε κανονικά μουσική ενώ πλέον φοβόμαστε μην έρθουν και μας κλέψουν μέχρι και τα ηχοσυστήματα”.

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις