Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας ανηλίκων – Το χρονικό, τα SMS διακίνησης ναρκωτικών

Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας ανηλίκων – Το χρονικό, τα SMS διακίνησης ναρκωτικών

Καρέ καρέ φαίνονται οι κινήσεις των ανήλικων ληστών που χρησιμοποιούσαν τις εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ως ορμητήριο για τις ληστείες και τις διακινήσεις ναρκωτικών που έκαναν στις γύρω περιοχές, στο παρακάτω βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Όπως φαίνεται, οι 2 από τους 5 ανήλικους συλληφθέντες των εστιών της Πολυτεχνειούπολης πήγαν σε ένα ψιλικατζίδικο. Φορώντας φόρμες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού ελέγχουν ότι δεν είναι κανείς εκεί, πετάνε αντικείμενο στο ψυγείο του μαγαζιού για να σπάσουν το τζάμι και αρπάζουν ό,τι έχει μέσα.

Είναι μόνο η μία από τις συνολικά 9 ληστείες που έκαναν οι 5 ανήλικοι συλληφθέντες, οι οποίοι συνδέονται με τις συμμορίες που χρησιμοποιούσαν τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης ως ορμητήριο για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Ωστόσο δεν έμεναν μόνο στις ληστείες, αφού διακινούσαν και ναρκωτικά σε περιοχές του Ζωγράφου, της Καισαριανής και του Βύρωνα, χρησιμοποιώντας τα social media για να συνεννοούνται με πελάτες, στέλνοντας μηνύματα ότι έχουν κοκαΐνη, κάνναβη και χάπια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι οι 5 συλληφθέντες είναι ανήλικοι και φοιτούσαν σε ΕΠΑΛ της περιοχής. Είχαν προκαλέσει ζημιές με λοστούς και σφυρί στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης και είχαν κάνει κατάληψη σε 3 εστίες του 6ου ορόφου και σε άλλη μία στον 10ο όροφο, χρησιμοποιώντας τες ως ορμητήριο.

Χρησιμοποιούσαν ένα κλεμμένο μηχανάκι, το οποίο πάρκαραν αποκλειστικά μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης ενώ παράλληλα είχαν βάλει και δικά τους λουκέτα στις πόρτες μεταξύ των ορόφων, προφανώς για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Τα μηνύματα που αντάλλαζαν για διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι έστελναν πρώτοι μηνύματα στους υποψήφιους πελάτες τους μέσω social media, ενημερώνοντάς τους ότι έχουν χάπια και κοκαΐνη σε «καλές» ή «χαμηλές» τιμές. Ξεκινούσαν τις συνομιλίες γράφοντας: «Hey bro, I have pure cocaine and nice pills» και ανέφεραν ότι κάνουν συμφωνίες μόνο με χρήματα.

Σε μια άλλη συνομιλία με Έλληνα πελάτη, ο ένας από τους συλληφθέντες του γράφει ότι κοκαΐνη και χάπια, όμως ο πελάτης του ζητάει «μαύρο». Φαίνεται να συμφωνούν στα 3 γραμμάρια με 10 ευρώ το κάθε ένα. Κανονίζουν το ραντεβού σε στάση του μετρό και ο συλληφθείς του στέλνει και φωτογραφίες από την κάνναβη που έχει στην κατοχή του.

Ακόμη, φαίνονται να κανονίζουν και συμφωνίες μεταξύ τους, όπου ο ένας λέει στον άλλον να πάνε μαζί σε κάποια πώληση χαπιών «για να πάρει και αυτός κανά λεκ», αφού του έχει πει πριν ότι «έχει καλά χάπια για πούλημα». Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στην κατοχή της σωρεία συνομιλιών όπου λένε μεταξύ τους σε ποια δωμάτια της Πολυτεχνειούπολης έχουν πρόσβαση και σε μια άλλη κανονίζουν τι θα πουλήσουν, κάνοντας λόγο για «μαύρο» και «μωβ (purple)».

Σε μια από τις συνομιλίες, ο ένας από τους ανήλικους συλληφθέντες αναφέρει γραμμάρια και τιμές των ναρκωτικών, όπως π.χ. 20 γραμμάρια κάνναβης προς 160 ευρώ, 50 γραμμάρια κάνναβης προς 370 ευρώ και 100 γραμμάρια κάνναβης προς 700 ευρώ.

Παράλληλα, σε άλλες συνομιλίες φαίνονται να εξαπατούν πελάτες, με τον έναν να δίνει εντολή στον άλλον να βάλει μικρότερη ποσότητα ναρκωτικών στις συσκευασίες. Σε έναν πελάτη που ζητάει 50 γραμμάρια κάνναβης, ο συλληφθείς του λέει ότι κάνουν 370 ευρώ και του στέλνει και φωτογραφία με τις ουσίες.

Η σύνδεση με τον «Έσκο»

Οι ανήλικοι φαίνεται ότι γνώριζαν τον έναν από τους αρχηγούς των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, γνωστός με το όνομα «Έσκο» και με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τους ελέγχους που έκανε η Ασφάλεια Αθηνών, βρέθηκε αποτύπωμα του «Έσκο» σε μια από τις φοιτητικές εστίες που είχαν καταλάβει οι ανήλικοι συλληφθέντες και φαίνεται ότι γνωρίζονταν, καθώς ο ένας είχε στείλει στους άλλους τη φωτογραφία του προφυλακιστέου – πλέον – Αλβανού, από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις