Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πορεία και στον Πειραιά από την ΠΝΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιούν δεκάδες μέλη των ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά του ασφαλιστικού.

Τα πλοία είναι δεμένα από χθες στις 6 το πρωί σε όλα λιμάνια της χώρας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που λήγει αύριο στις 6 το πρωί.

Στη συγκέντρωση των ναυτικών συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, που πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το ασφαλιστικό, οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας που κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, αλλά και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και των Λιμενεργατών που αντιδρούν στο ασφαλιστικό και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, στην ομιλία του, ζήτησε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το οποίο, όπως υποστήριξε, θίγονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στην ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει και πρόσθεσε ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ, αυτή τη στιγμή, διατηρείται αυτοτελές και ανεξάρτητο ασφαλιστικό ταμείο για τους ναυτικούς, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς δεν υπάρχουν μόνο κατηγορίες πλοίων, αλλά και μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων που υπηρετούν σε αυτά.

Η συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη με ομιλίες των εκπροσώπων από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου αντιπροσωπεία των ναυτικών θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Θ.Δρίτσα.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Η ΠΝΟ έχει ήδη προαναγγείλει νέα 48ωρη για την επόμενη εβδομάδα συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε