Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Ένταση και εκνευρισμός από τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Βουλή για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι συγκεντρωμένοι που περιμένοιυν αρκετή ώρα για μια συνάντηση εξοργίστηκαν και άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών!

Γύρω στα 500 άτομα από διαφορα μέρη της Ελλάδος παραμένουν συγκεντρωμένα αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρά σε ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει  την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα,οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι λόγω και της μεγάλης έλλειψης αιθουσών νηπιαγωγείων και διδακτικού προσωπικού, ζητά να αποσυρθεί η σχετική διάταξη και να υπάρξει γόνιμος διάλογος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας και να προβλέπεται μεταβατικό στάδιο εφαρμογής καθώς και δυνητικότητα. Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να επιλέξουν αν το παιδί τους θα πάει σε νηπιαγωγείο ή σε παιδικό σταθμό. Μετά τη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, θα μεταβούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει για το θέμα αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κλαυθμώνος και από εκεί θα πάνε στη συνέχεια με πορεία στη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις