Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς έφτασε το κλεμμένο ρολόι από τη Δανία στην Αθήνα – Η ληστεία του 2017 και ο εντοπισμός του 5 χρόνια μετά

Πώς έφτασε το κλεμμένο ρολόι από τη Δανία στην Αθήνα – Η ληστεία του 2017 και ο εντοπισμός του 5 χρόνια μετά

Η μεγάλη ιστορία που κρύβει πίσω του το κλεμμένο ρολόι που βρέθηκε στην Αθήνα αποκαλύπτεται, καθώς αποτελεί ένα από τα πενήντα πανάκριβα κομμάτια που είχαν αρπάξει οι δράστες της μεγάλης ληστείας πριν από περίπου 5 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2017, στη Δανία.

Μια γυναίκα από την Αλβανία πήγε το ρολόι της σε εξειδικευμένο κατάστημα για επισκευή, εκεί όπου «χτύπησε» ο σειριακός αριθμός του και ανακαλύφθηκε πως αποτελεί κλοπιμαίο μιας μεγάλης ληστείας του 2017 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ρολόι ήταν ένα από αυτά που πωλούνταν στο κοσμηματοπωλείο της Κοπεγχάγης, όταν οι τρεις δράστες μπήκαν στο κατάστημα ως πελάτες, αλλά με την απειλή πιστολιού και σπρέι πιπεριού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Μάλιστα, ο δράστης με το σπρέι ψέκασε στο πρόσωπο έναν από τους υπαλλήλους, όταν επιχείρησε να αντιδράσει.

Οι δράστες άρπαξαν πενήντα πανάκριβα ρολόγια, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό που εντοπίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή ληστεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών, ήταν έργο της περιβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο αυτό που βρέθηκε στην Αθήνα αξίζει 85.000 ευρώ!

Το… δρομολόγιο του κλεμμένου ρολογιού

Οι ληστές, οι οποίοι όπως εκτιμούν οι αρχές, ήταν γνώστες του αντικειμένου, άρπαξαν 50 πολυτελή ρολόγια διαφόρων εταιρειών και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε αργότερα από την δανική αστυνομία, αλλά οι ίδιοι είχαν γίνει «καπνός».

Τα ρολόγια, φυσικά, λόγω του ότι είναι πολύ γνωστών εταιρειών, ήταν καταγεγραμμένα, γι’ αυτό όταν εμφανίστηκε στην τεχνική εταιρεία της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και κατασχέθηκε.

Αμέσως μετά βρέθηκε και η 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία το είχε πάει εκεί για επισκευή.

Η 35χρονη, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία, ανέφερε ότι το ρολόι της το πούλησε ένας ομοεθνής της στην Αλβανία, πριν από περίπου 4 χρόνια, σε εξευτελιστική τιμή, σε σχέση με την πραγματική του αξία, για αυτό και το αγόρασε.

Τώρα γίνεται έρευνα να εξακριβωθεί η πορεία του συγκεκριμένου ρολογιού, με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν κάποια ίχνη όσων εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία και στην διάθεση της λείας.

Υπενθυμίζεται ότι το ρολόι παραδόθηκε στις δανικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις