Ελλάδα

Πως έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του για τοξικολογικές εξετάσεις

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση των Τεμπών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεκτό έγινε το αίτημα του απεργού πείνας, Πάνου Ρούτσι για την εκταφή της σορού του γιού του που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές, ιστολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. 

Με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διενεργηθούν πλήρεις τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στην σορό του Ντένις Ρούτσι, γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών. Οι εισαγγελικές αρχές ικανοποιούν και τα άλλα αιτήματα συγγενών θυμάτων που έχουν υποβληθεί.

Πως φτάσαμε ως εδώ 

Η οικογένεια του Πάνου Ρούτσι ήταν η μόνη που είχε ζητήσει τοξικολογικές, ιστολογικές και βιοχημικές εξετάσεις καθώς είχαν κατατεθεί 4 αιτήματα εκταφής και το μοναδικό αίτημα που δεν αφορούσε την διενέργεια Dna ήταν της οικογένειας Ρούτσι. Όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν πλην αυτού της οικογένειας του Πάνου Ρούτσι. 

Η Πρόεδρος Εφετών απέστειλε το αίτημα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία όμως είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι μόνο για εξέταση Dna. Όμως σήμερα είχαμε την ανάσυρση υπόθεσης που αφορά στους ιατροδικαστές καθώς είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον τους αλλά είχε αρχειοθετηθεί.

Η εισαγγελία πρωτοδικών λόγω των στοιχείων που προέκυψαν ανασύρει την υπόθεση των ιατροδικαστών, την αποστέλλει για συσχέτιση και έτσι εγκρίνεται το αίτημα της οικογένειας Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις.

Με την ενέργεια αυτή ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη διερεύνηση των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι και άλλων συγγενών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διενεργηθούν πλήρεις τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση των Τεμπών, καθώς η νέα δικογραφία που σχηματίζεται είναι ξεχωριστή από την κύρια υπόθεση που αφορά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σαλμονέλα: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ – Γιατί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι
Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών
Στήθος κοτόπουλου
Γυναίκα γέννησε μέσα σε ταξί στο δρόμο για το μαιευτήριο: «Βοηθήσαμε τη ζωή και αφήσαμε το μαύρο πίσω» λέει ο οδηγός
Ο οδηγός περιέγραψε την εμπειρία ως μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής του, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ανακούφιση ήρθε όταν άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση και ξεκίνησαν εικοσιτετράωρες, επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η παράταση του μέτρου για την ηλεκτροκίνηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το 2035, καθότι υποστηρίζουν πως είναι πολύ ακριβά τα οχήματα και δεν υπάρχουν και οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των οχημάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι και το άρθρο 52 που αφορά τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό. Οι εκπρόσωποι των ταξί υποστηρίζουν πως αυτή η ρύθμιση, ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό, δημιουργώντας, όπως λένε, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς θα πραγματοποιούν αστικές κούρσες. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Η «Γαλάζια Σημαία» αφαιρέθηκε από 9 παραλίες σε Χίο και Πάρο – Γιατί «κόπηκαν» από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης
«Η απόσυρση στις εν λόγω ακτές γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης
Γαλάζια σημαία σε παραλία