Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πως θα δοκιμάζουμε ρούχα στα καταστήματα από σήμερα

Πως θα δοκιμάζουμε ρούχα στα καταστήματα από σήμερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα Δευτέρα 04 Μαϊου 2020, και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά. Δείτε πως θα λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα και πως θα δοκιμάζουμε ρούχα από σήμερα.

Από σήμερα Δευτέρα 04 Μαϊου 2020 ανοίγουν πάλι μικρά μαγαζιά, αλλά με κανόνες και πολλές… απορίες. Πως θα συμπεριφερόμαστε; Πως θα δοκιμάζουμε τα ρούχα στα μαγαζιά; Τι πρέπει να δοκιμάζουμε και τι όχι; Γιατί είναι δεδομένο πως ο κορονοϊός έχει αλλάξει τόσο πολύ την καθημερινότητά μας, που ποτέ δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Ο κορονοϊός αλλάζει τη ρουτίνα μας, αλλάζει τις συνήθειές μας, αλλάζει όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, το αντισηπτικό δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα και η φυσική απόσταση είναι οι νέες μας συνήθειες, λέει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προτείνει τις απλές μάσκες με τα λάστιχα που τα περνάμε πίσω από τα αυτιά διότι όπως λέει, είναι εύχρηστες και όχι αυτές που δένονται πίσω στο κεφάλι. Και εξηγεί τους κανόνες, που θα πρέπει να εφαρμόζουμε σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μικρά καταστήματα.

Αθ. Σκουτέλης: «Μικρή πιθανότητα να κολλήσουμε τον ιό δοκιμάζοντας ρούχα στα καταστήματα»

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων, Αθ. Σκουτέλης, μιλάει για το αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε τον ιό όταν δοκιμάζουμε ρούχα.

Πως θα δοκιμάζουμε ρούχα

Η απόσταση και η χρήση μάσκας τηρούνται και στα μικρά μαγαζιά που ανοίγουν από Δευτέρα. Ένα με δύο άτομα μέσα στο κατάστημα με μάσκα, βγαίνει ένας και μπαίνει ο επόμενος, λέει η Ματίνα Παγώνη.

Σχετικά με τη δοκιμή ρούχων αναφέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ό,τι περνάει από το κεφάλι καλό είναι να μην το δοκιμάζουμε και όσο για τα υπόλοιπα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές και όταν πάμε σπίτι τα πλένουμε και κάνουμε μπάνιο.

  Πώς θα γίνονται οι δοκιμές ρούχων στα καταστήματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις