Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πως θα επιστραφούν τα τέλη κυκλοφορίας

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 
Η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι έγιναν αδικίες με τα τέλη…
κυκλοφορίας του 2010 και ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν το 2011 (δείτε την σχετική είδηση) σήμανε συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με το capital.gr το επικρατέστερο σενάριο για την άρση των αδικιών, είναι η διαφορά μεταξύ των τελών του 2010 και αυτών του 2011 να επιστραφεί μέσω του εκκαθαριστικού της εφορίας για το φόρο εισοδήματος.
Στη φορολογική δήλωση, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. αναφέρει το αυτοκίνητο που κατέχει, τον κυβισμό και το έτος κυκλοφορίας, άρα τεκμαίρεται το ύψος των τελών που κατέβαλε. Έτσι, όταν θα λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, ο φόρος εισοδήματος θα είναι μειωμένος κατά τη διαφορά αυτή των τελών. Σε περίπτωση, που έχει λαμβάνειν επιστροφή φόρου ή το εκκαθαριστικό είναι μηδενικό, τότε θα του αποστέλλεται ένα σημείωμα, που θα τον καλεί να προσέλθει στη ΔΟΥ, όπου ανήκει, για να εισπράξει τη διαφορά.
Ο συμψηφισμός μπορεί να γίνει και μέσω της αποστολής της ειδοποίησης των τελών κυκλοφορίας για το 2011. Τα νέα τέλη, δηλαδή, θα είναι μειωμένα κατά τη διαφορά, που θα προκύψει. Η περίπτωση, όμως, αυτή είναι λιγότερο πιθανή, καθώς η επιστροφή της διαφοράς θα γίνει από τον επόμενο Νοέμβριο, όταν δηλαδή σταλούν τα νέα τέλη.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε