Ελλάδα

Ποσειδώνος: «Όσοι ήρθαν σε επαφή με τα βοθρολύματα πρέπει να απολυμανθούν» λέει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης

«Οι εικόνες μαρτυρούν ότι έχει έρθει κόσμος σε επαφή» αναφέρει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τα βοθρολύματα στην Ποσειδώνος σημειώνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής (27.12.24).

Όπως ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης για την πλημμύρα στην Ποσειδώνος «τα αστικά λύματα, περιλαμβάνουν πέρα από τα χημικά που συζητάμε από καιρό σε καιρό, προφανώς και παθογόνα. Όχι μόνο κόβιντ, γρίπη και όλα αυτά τα οποία δεν είναι έτσι κι αλλιώς επικίνδυνα σε αυτό το επίπεδο, αλλά ένα σωρό ενεργά παθογόνα, τα οποία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απομακρυνθούν και να ελεγχθεί η ποιότητα των υδάτων, φυσικά και του θαλάσσιου σε κάποιο διάστημα για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχει επανέλθει η ποιότητα σε κανονικά επίπεδα χωρίς επιμολύνσεις».

«Ειδικά όσοι έχουν έρθει σε επαφή, πρέπει να πλυθούν, να πλύνουν τα πόδια τους, με προσοχή για να μην υπάρχουν επιμολύνσεις» επεσήμανε ο καθηγητής.

Σε ερώτηση μπορεί να προκαλέσει μία απλή μόλυνση ή κάτι σοβαρότερο ο κ. Θωμαΐδης απάντησε «και πολύ σοβαρότερα, εξαρτάται με το τι έχουμε έρθει σε επαφή.

Προφανώς δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει έρθει σε επαφή από το στόμα ή από κάποια πληγή, αλλά όταν είναι τα πόδια μας βρεγμένα – γιατί έχω δει ανθρώπους να περπατάνε στο δρόμο κτλ. – πρέπει να γίνει απολύμανση».

Τέλος πρόσθεσε ότι «οι εικόνες μαρτυρούν ότι έχει έρθει κόσμος σε επαφή με αυτή την κατάσταση, με αυτά τα μολυσματικά λύματα. Και φυσικά θα πρέπει μετά να πλυθεί διεξοδικά και να μην ξαναέρθει σε επαφή με τα λύματα. Αυτό είναι δεδομένο. Όταν κάνουμε δειγματοληψίες φοράμε μάσκες και γάντια για να καταλάβετε. Οπότε καταλαβαίνετε ότι λαμβάνουμε τα μέτρα μας όταν χειριζόμαστε τέτοια μολυσματικά δείγματα. Πόσο μάλλον αν έρθεις σε επαφή και βραχείς. Πρέπει να πλυθείς διεξοδικά και να υπάρξει πρόνοια απολύμανσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το Κατάκολο εκπέμπει SOS από την κακοκαιρία: Ο βράχος 40 τόνων συνεχίζει να απειλεί σπίτια – Δεν έχουν τέλος οι κατολισθήσεις
Ο βράχος που έχει μέγεθος μικρού φορτηγού, έχει ισορροπήσει προσωρινά στην πλαγιά - Εκκενώθηκαν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ευθεία του - Δεν σταματούν οι πτώσεις δέντρων, έκλεισαν και δρόμοι
Βουνό
Βιολάντα: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια – Οι παραβάσεις χρόνων και τα «παζάρια»
Τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη – Ασήκωτο το κατηγορητήριο για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας
Το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα 8
Λένα Παπαληγούρα: Ο συγκινητικός επικήδειος στην κηδεία του πατέρα της, Αναστάση Παπαληγούρα – «Έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια»
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως μέσω της ανακουφιστικής φροντίδας, ο πατέρας μπόρεσε να φύγει από τη ζωή με αξιοπρέπεια, αγάπη και ανακούφιση
Η κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα, Λένα Παπαληγούρα, στην κηδεία του πατέρα της
«Μην πεις τίποτα στη μάνα σου, πάμε βόλτα με το αμάξι» φέρεται να είπε στον φίλο του ο 15χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
«Ο γιος μου είναι χάλια από χθες. Το αυτοκίνητο το πήραν στα κρυφά, δεν είχαμε ιδέα» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου
Τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα
20