Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πότε και πώς θα βάλετε πετρέλαιο θέρμανσης

Πότε και πώς θα βάλετε πετρέλαιο θέρμανσης

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται αν βγει φτηνότερο 20% σε σχέση με πέρσι.

Η τιμή θα κυμαίνεται από 53 έως 55 λεπτών το λίτρο από τους μεταπωλητές – και περίπου 4 λεπτά υψηλότερα από τα πρατήρια.

Πέρσι είχε κάνει πρεμιέρα στα 68 λεπτά περίπου και όταν είχε αποσυρθεί τον Μάιο η τιμή στην αγορά ήταν γύρω στα 50 λεπτά.

Πριν από λίγο το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) έδωσε συμβουλές στους καταναλωτές για να μην πέσουν θύματα κλοπής οι καταναλωτές

Κατά την παραλαβή θα πρέπει:

    – Να κάνουν σύγκριση τιμών μετά από έρευνα αγοράς

    – Είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης.

    – Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.

    – Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του. Επίσης στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ).

    – Να ληφθούν υπόψη εκτός από την ένδειξη του μετρητή και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.

    – Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή με μία μεταλλική βέργα για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (έναν πόντο) του ύψους της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε