Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού και προνοιακά επιδόματα

Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα παιδιού και προνοιακά επιδόματα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ημερομηνίες. Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις, αλλά και τα επιδόματα παιδιού και προνοιακά επιδόματα.

Στις 20 Μαΐου αναμένεται, εκτός απροόπτου να καταβληθεί η 13η σύνταξη σε συνολικά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν όλα τα κοινωνικά επιδόματα. Η πρώτη καταβολή αναμένεται να είναι η «13η σύνταξη», στις 20 Μαΐου, η οποία θα είναι ολόκληρη για όσους παίρνουν μέχρι 500 ευρώ και θα είναι καταβολή μέρους έως και 30% για όσους έχουν κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων πάνω από 1000 ευρώ.

Η πρώτη καταβολή αναμένεται να είναι η «13η σύνταξη», στις 20 Μαΐου, η οποία θα είναι ολόκληρη για όσους παίρνουν μέχρι 500 ευρώ και θα είναι καταβολή μέρους έως και 30% για όσους έχουν κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων πάνω από 1000 ευρώ.

Στο διήμερο 23-24 Μαΐου θα γίνει η καταβολή του δεύτερου επιδόματος ενοικίου και τέκνων. Δικαιούχοι, για το επίδομα ενοικίου, είναι όσοι έχουν πάρει έγκριση μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση και έκαναν μέσα στον Απρίλιο εάν τα δικαιούνται θα πάρουν αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου και οι υπόλοιποι θα πάρουν την μηνιαία καταβολή τους.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη καταβολή επιδόματος τέκνων δεν είναι απαραίτητο να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση του 2019. Στις ίδιες ημερομηνίες έχουμε και από τον ΟΠΕΚΑ τις καταβολές των προνοιακών επιδομάτων. Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές θα καταβληθούν από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις