Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020 – Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020 – Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Οι Βάσεις 2020, για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Τι θα γίνει με τη νέα σχολική χρονιά. 

Εκτός απροόπτου, οι Βάσεις 2020 αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας μετά τις 28 Αυγούστου 2020. Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των Βάσεων που θα σημάνει και την πολυπόθητη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των 105.000 περίπου υποψηφίων, και όλα τα σενάρια για την ημερομηνία ανακοίνωσης των Βάσεων 2020 είναι… ανοιχτά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω Covid-19.

Από τις βαθμολογίες, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μπορούμε να πούμε ότι στο 1ο, 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα στο 3ο που είναι οι Ιατρικές Σχολές, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, άνοδος θα υπάρξει μόνο στο 4ο επιστημονικό πεδίο, που είναι οι Οικονομικές Σχολές και Σχολές Πληροφορικής.

Η Ν. Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κραμέως, μίλησε για την απόφαση ανοίγματος των σχολείων και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Όλες οι εναλλακτικές και όσα είπε η Υπουργός Παιδείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις