Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου και πότε οι επικουρικές 

αναδρομικά συνταξιούχων

Από το τέλος Ιουλίου 2020 αλλάζουν οι ημερομηνίες για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων. Το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται πλέον ψηφιακά.

Αλλάζουν από το τέλος Ιουλίου οι ημερομηνίες για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, ενώ εκδόθηκαν ήδη οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις μέσω του συστήματος Άτλας. Στο εξής το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά. Οι πρώτες 578 νέες ψηφιακές συντάξεις ελέγχονται για τυχόν λάθη, αναμένεται να αποδοθούν στις αρχές Ιουλίου, οπότε το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, προκειμένου να ανέβουν και οι ρυθμοί για την έκδοση των παλαιότερων που εκκρεμούν.

Πότε και πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις

Την ίδια ημερομηνία με τις κύριες συντάξεις θα καταβάλλονται από το τέλος Ιουλίου και οι επικουρικές.

Οι κύριες συντάξεις θα καταβληθούν με το σύστημα μονά – ζυγά για συνταξιούχους ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ, στις 22 Ιουνίου 2020 για όσους έχουν μονό αριθμό ΑΜΚΑ και στις 24 Ιουνίου 2020 για όσους έχουν ζυγό αριθμό.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ καταβάλλονται στις 26 Ιουνίου 2020, ενώ για Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ στις 29 Ιουνίου 2020. Στις 2 Ιουλίου 2020 θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις