Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πού ψηφίζω στον β’ γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023 – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο

Πού ψηφίζω στον β’ γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023 – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο

Δεύτερος γύρος στις δημοτικές εκλογές 2023 και τις περιφερειακές εκλογές 2023 την Κυριακή (15.10.2023) και σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες θα κριθούν τα πάντα. Πως θα μάθετε που ψηφίζετε.

Οι επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες που δεν κρίθηκαν την πρώτη Κυριακή θα γίνουν σε 85 δήμους και έξι περιφέρειες.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε, μπορείτε να το μάθετε εύκολα στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ειδική ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», οι ψηφοφόροι μπορούν με το όνομα, το επώνυμο, το όνομα πατρός και τη χρονολογία γέννησης, θα μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν για τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 08:00 μέχρι 20:00 για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Δείτε τα αποτελέσματα του α’ γύρου στους δήμους της χώρας
* Σημείωση: Από τον α’ γύρο έχουν εκλεγεί οι συνδυασμοί που πήραν ποσοστό μεγαλύτερο του 43%

Δείτε τα αποτελέσματα του α’ γύρου στις περιφέρειες της χώρας
* Σημείωση: Από τον α’ γύρο έχουν εκλεγεί οι συνδυασμοί που πήραν ποσοστό μεγαλύτερο του 43%

 

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα δημοψηφίσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στους δήμους, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις